Autoinak.sk

Abarth 600e – Najvýkonnejší model v histórií značky

Nový Abarth 600e absolvovalzáverečné testy a prvýkrátsa predstavil verejnosti v Miláne, kde sa s ním natáča nový reklamný spot. Už prvé obrázky ukazujú, že má odhodlaný, vzrušujúci, atletický a agresívny vzhľad. Je to esencia uvádzacej verzie Abarth 600e Scorpionissima, ktorá bude vyrobená v limitovanej sérii 1949 kusov.

Verzia Scorpionissima je navrhnutá tak, aby vyrážala dych fanúšikom značky. Na to má tri hlavné atribúty – konštrukciu podriadenú maximálnej výkonnosti, najvýkonnejší motor v histórii značky a príťažlivý dizajn. Vďaka tomu nový Abarth 600e poskytne svojim majiteľom nefalšované vzrušenie zo športovej jazdy v spojení s vysokou bezpečnosťou a športovou estetikou.

Nový Abarth 600e Scorpionissima bude vďaka elektromotoru s výkonom 176 kW (v prepočte 240 k) najvýkonnejším sériovým modelom v histórii značky, založenej v roku 1949. Celá jeho konštrukcia je v duchu tradície podriadená maximálnej výkonnosti. Príkladom môže byť špeciálny diferenciál so zníženou svornosťou, vyvinutý pre špecifické podmienky a dynamické charakteristiky elektrického pohonu, Tento prvok, zvyšujúci dynamickú stabilitu a zlepšujúci trakciu i ovládateľnosť, je unikátny v segmente kompaktných elektrických automobilov.

Nový Abarth 600e
Nový Abarth 600e

Ďalším technickým komponentom pozdvihujúcim celkovú výkonnosť na novú úroveň sú aj špeciálne pneumatiky, vyvinuté pre Abarth 600e v spolupráci s dodávateľom pre šampionát elektrických monopostov Formula E. Vďaka inovatívnej konštrukcii kombinujúcej zmesi rozličnej tvrdosti na hlavných častiach behúňa tieto pneumatiky zabezpečujú vynikajúcu trakciu a dynamické jazdné vlastnosti v kombinácii s malým valivým odporom, ktorý prispieva k predĺženiu dojazdu elektrického automobilu.

Nový model je Abarth už na prvý pohľad. Exkluzívny uvádzací fialový odtieň laku karosérie Hypnotic Purple zvýrazňuje agresívny dizajn akcentovaný veľkým zadným spojlerom. Charakteristickú siluetu dotvárajú aj veľké 20-palcové kolesá, ktoré sú potrebné kvôli výkonnej brzdovej sústave s veľkými kotúčmi. Každý exemplár uvádzacej série nového modelu Abarth 600e Scorpionissima bude okrem toho vybavený certifikátom autenticity.

Tradičný cieľ značky Abarth – zmeniť bežné na výnimočné – sa opäť podarilo dosiahnuť najnáročnejším projektom realizovaným v ostatných rokoch. Nový produkt značky reprezentuje kombináciu tradície a inovácií, založenú na využití špičkových poznatkov, získaných aj v rámci nových partnerstiev pri vývoji.

Zdroj: Abarth

Exit mobile version