Autoinak.sk

Alpine vylepšil modelový rad A110

Renault má so značkou Alpine smelé plány, ktoré symbolicky podčiarkuje účasť rovnomennej značky v šampionáte F1. Znovuzrodenie civilnej série tohto výrobcu odštartovalo v roku 2017 modelom A100. Od svojho uvedenia na trh je model Alpine A110 dostupný v niekoľkých verziách, od Alpine A110 Première Edition po Alpine A110 Légende GT 2021.

Aktuálne Alpine predstavuje svoj nový modelový rad A110. Všetky tri verzie sú výhradne Alpine, a každá má svoj jedinečný charakter a zázemie. Svojím spôsobom poskytujú vodičovi tri druhy jazdných zážitkov – a všetky sa nesú v podstate značky Alpine. Sú ľahké a agilné ako ktorákoľvek iná Alpine, sú dodávané so 4-valcovým turbomotorom s objemom 1,8 l a 7-stupňovou automatickou prevodovkou Getrag s dvojitou mokrou spojkou.

ALPINE A110S

Alpine A110 je vstupnou bránou do sveta Alpine. So svojim originálnym chassis poskytuje výkon 255 k a stále príjemnú jazdu. Vozidlo je ľahké, živé a presné a za každých okolností zostáva agilné a dynamické. Nová Alpine A110 GT predstavuje kupé Grand Tourisme modelového radu. Motor s výkonom 300 koní v spojení s podvozkom „Alpine“ vytvára dokonalú rovnováhu medzi výkonom a komfortom. Je náročné nájsť vozidlo, ktoré je tak všestranné a zároveň elegantné. Je to športové vozidlo pre každodenné aj diaľkové jazdy.

Nová Alpine A110 S na vrchole ponuky posúva kurzor smerom k výkonu. Jeho podvozok „Sport“ bol ušitý na mieru pre plný výkon 300 koní motora. Má dušu športového auta a je dodávané s voliteľnými semi-slick pneumatikami. A na mieru vyrobenou aerodynamickou úpravou, ktorá ohromí vodičov, ktorí si potrpia na presnosť, najmä na pretekárskej dráhe. Nová A110 S je nepopierateľne vzrušujúce vozidlo, ktoré vám prinesie zimomriavky.

ALPINE A110 GT

NOVÁ ALPINE A110S ŠPORTOVÁ ESENCIA

Označenie S na zadnej strane a na prahoch dverí poukazuje na intenzívne športové Alpine zážitky z jazdy, ktoré Nová Alpine A110 S ponúka – a na jej nekompromisnú konfiguráciu vrátane motora s výkonom 300 k, podvozku, bŕzd, výfuku a športových sedadiel. Bez ohľadu na okolnosti, tempo a cestu prináša fantastický pocit z jazdy. Je dodávaná s voliteľnými karbónovými aerodynamickými prvkami pre ešte lepší výkon a s dvojfarebným prevedením (oranžová Fire a tmavá čierna strecha).

Vonkajšia výbava zahŕňa chrómované čierne nápisy Alpine, lesklé čierne 18“ GT Race disky kolies, predné pneumatiky s rozmerom 215/40 R18 a zadné pneumatiky s rozmerom 245/40 R18 a brzdové strmene v oranžovej farbe. Interiér je vybavený špičkovými materiálmi vrátane nastaviteľných sedadiel Sabelt Sport v 2 smeroch, hliníkových pedálov Sport, a interiéru potiahnutého mikrovláknom s oranžovým prešívaním, ak sa rozhodnete pre pack Microfibre a pack Racing Seats. Oranžové bezpečnostné pásy, čalúnenie sedadiel z mikrovlákna a voliteľné príslušenstvo, ako pretekársky postroj sú teraz špecifickou výbavou Novej A110 S.

ALPINE A110

Po jazdnej stránke má Nová A110 voliteľné semi-slick pneumatiky Michelin PS Cup 2 a Aero Kit na dosiahnutie rýchlosti až 275 km/h. Pack Aero Kit sa skladá z karbónového spojlera zlepšujúceho aerodynamiku, prednej karbónovej lišty a dlhších aerodynamických krytov pod vozidlom na zvýšenie účinnosti zadného difúzora a plochej podlahy. Stabilita vozidla pri rýchlosti 275 km/h je možná vďaka 60 kg dodatočného zaťaženia na predné kolesá (od karbónovej lišty) a 81 kg dodatočného zaťaženia (od karbónového spojlera), čo tvorí 141 kg dodatočného zaťaženia. S touto výbavou je Nová A110 S schopná rozvinúť svoj plný potenciál na trati.

NOVÁ ALPINE A110 GT, GRAND TOURISME, FRENCH STYLE

Medzi charakteristické črty vozidla patrí úvodný tón farby sivá Thunder a znak GT na zadnej strane a prahoch dverí. Nová A110 GT je bezkonkurenčné spojenie výkonu a elegancie s jej „Alpine“ podvozkom a motorom s výkonom 300 k. Elegantná silueta, sofistikovaný interiér a ostré mechanické prvky vyzerajú lákavo. Do štandardnej výbavy patrí Parkovací asistent (predné a zadné parkovacie senzory a zadná parkovacia kamera), nastaviteľné kožené sedadlá v 6 smeroch (vrátane modrého prešívania).

Interiér nového ALPINE A110

ALPINE A110, THE ORIGINELLE

Tento model bol premenovaný na A110, a jeho agilita a dynamika sú bezkonkurenčné: jeho hmotnosť je optimálne rozložená (44% vpredu, 56% vzadu s motorom v strede) a je ľahšie (1 102 kg pri nezaťaženom vozidle). Je dodávaný s podvozkom Alpine a športovými sedadlami, a jeho efektívnosť a odozva za každých okolností poskytujú čistokrvnú radosť z jazdy.

Nový multimediálny systém Alpine s vylepšenou konektivitou

Alpine vybavuje svoj nový modelový rad A110 novým multimediálnym systémom Alpine, zahŕňajúcim 7“ dotykovú obrazovku, Bluetooth pripojenie a 2 USB vstupy. Systém je inšpirovaný smartfónmi, je intuitívny (prispôsobiteľné miniaplikácie) a kompatibilný s Apple CarPlay a Android Auto. Navigačný systém na palube poskytuje množstvo informácií v reálnom čase (aktualizácie o premávke, rizikové oblasti, pripravované čerpacie stanice vrátane cien paliva, atď.).

Vo výbeve pribudol okrem iného aj nový multimediálny systém

Menu telemetrie Apline (voliteľná opcia okrem Nového A110 S) obsahuje údaje v reálnom čase alebo stĺpcové grafy zobrazujúce tlak turba, teplotu prevodovky, krútiaci moment, výkon, uhol natočenia volantu a zrýchlenie. A vstavaný tachograf sleduje napríklad výkon na okruhoch. Multimediálny systém Alpine je dostupný v závislosti od verzie so štandardným audio systémom (2 reproduktory), audio systémom Focal (2 reproduktory + 2 výškové reproduktory) a audiosystémom Focal Premium (2 reproduktory + 2 výškové reproduktory + 1 subwoofer).

Ostrejšia kalibrácia motora

Pre čo najväčšie potešenie z jazdy má každé vozidlo Alpine A110 3 jazdné režimy, ktoré si môže vodič zvoliť: Normal, Sport a Track. Režimy Normal a Sport su prispôsobené pre vyšší komfort a pre dôraznejšie radenie rýchlostí, vrátane možnosti podradenia a zvýšenia otáčok motora (pre druh inteligentného výkonu, ktorý získate dvojitým stlačením spojky) medzi radením nahor.

ALPINE A110S

Reakcia plynového pedálu a motora, odozva riadenia, správanie prevodovky, aktivácia ventilu výfuku a odozva ESC sa menia v závislosti od zvoleného modelu (ESC je možné úplne vypnúť pomocou tlačidla). Kalibrácia motora pre Novú A110 GT a Novú A110S bola vylepšená pre dosiahnutie maximálneho výkonu 300 k a vyšších otáčok (6 300 ot.), o 20 Nm vyššieho krútiaceho momentu (340 Nm už pri 2 400 ot.) a maximálna rýchlosť v 7. rýchlosti (automatická prevodovka je taktiež navrhnutá pre zlepšenie výkonu).

Ďalšia úplne nová funkcia: pri inicializácii Lauch Control sa dočasne deaktivuje jeden z valcov, aby sa uvoľnilo viac zvukov v pretekárskom štýle.

Ceny

Alpine A110 od 59 500 €
Nová Alpine A110 GT od 69 500 €
Nová Alpine A110 S od 71 500 €

Zdroj: Alpine

Exit mobile version