Autoinak.sk

Ambiciózne plány značky Mazda sa v Európe ponesú v znamení nových modelov

Mazda plánuje európsku modelovú ofenzívu

Japonská Mazda je aj dnes automobilka, ktorá sa nebojí robiť veci originálne a takpovediac po svojom. Značka aktuálne informovala o plánoch na rozšírenie vlastnej série vozidiel SUV v Európe. Dva nové modely, Mazda CX-60 a Mazda CX-80, zo skupiny Large Product tejto spoločnosti budú v celej Európe predstavené v priebehu nasledujúcich dvoch rokov.
S cieľom uspokojiť rastúce potreby v tomto segmente ponúkne Mazda európskym zákazníkom pestrejšiu ponuku vozidiel SUV kombinujúcich najmodernejšie environmentálne parametre s jedinečným potešením z jazdy, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou každého vozidla Mazda.

Súčasne sa na trh v USA a na niektorých mimoeurópskych trhoch uvedú nové modely CX-70 a CX-90 so širšou karosériou a CX-50 zo skupiny využívajúcej malú platformu.
Nové európske modely Mazda CX-60 a Mazda CX-80 prinesú v stredno- až dlhodobom horizonte pozitívny obchodný rast. Spoločnosť Mazda vďaka maximálnemu využitiu svojej vlastnej vývojovej a výrobnej stratégie Building Block integrujúcej technológiu Skyactiv, komplexné plánovanie a flexibilnú výrobu rozšíri pomocou najmodernejších technológií produkovanú sériu vozidiel Mazda typu SUV.

Mazda plánuje európsku modelovú ofenzívu

Modely CX-60 a CX-80 s dvomi resp. tromi radmi sedadiel budú na čele európskej premiéry plug-in hybridných modelov vybavených kombináciou radového štvorvalcového benzínového motora s elektromotorom. Predstaví sa tiež nová generácia radového šesťvalcového benzínového motora Skyactiv-X a naftového motora Skyactiv-D v kombinácii so 48 V mild-hybrid systémom, ktorý kombinuje vysoký výkon a skvelé environmentálne parametre.

Okrem toho dôjde v prvej polovici roku 2022 k predstaveniu novej verzie prvého sériovo vyrábaného elektromobilu Mazda MX-30 obsahujúceho viacero elektrifikačných technológií a využívajúceho unikátny rotačný (Wankelov) motor Mazda ako generátor elektrickej energie.

Mazda plánuje európsku modelovú ofenzívu v znamení nových SUV modelov

Približne od roku 2025 predstaví spoločnosť niekoľko nových produktov na novej platforme určenej pre elektromobily. Vďaka uvedeniu spomenutých modelov na trh bude spoločnosť Mazda na správnej ceste smerujúcej k zavŕšeniu elektrifikácie svojej kompletnej ponuky do roku 2030.

Popri týchto nových modeloch zostáva Mazda CX-5, ktorá nedávno prešla modernizáciou, jedným z hlavných modelov stojacim za obchodným úspechom spoločnosti Mazda na celom svete. CX-5 i ďalšie modely, ako napríklad CX-30, nestratia kľúčové postavenie v sérii SUV crossoverov Mazda. Dizajnový vývoj, produktové vylepšenia a zavedenie a využívanie najmodernejších bezpečnostných technológií a funkcií konektivity neustále zdokonaľujú modelový rad, pričom vozidlá nijako nestrácajú svoju atraktivitu.

Zdroj: Mazda

Exit mobile version