Autoinak.sk

Automobilka Rolls-Royce zaznamenala rekordný rok

Aj napriek „komplikovaným“ časom a nie práve priaznivým vyhliadkam odbytu nových automobilov v nasledujúcich rokoch, si aristokratická značka Rolls-Royce pripísala veľmi úspešný rok 2019. Počas 116 ročnej doby existencie tejto automobilky, sa rok 2019 radi ako druhý najúspešnejší, z hľadiska globálneho odbytu modelov s ikonickou soškou Spirit of Ecstasy. Na globálnej úrovni dosiahol predaj celkovo 5 152 vozidiel. To je o 25 percent viac ako v roku 2018.

Pod rekordný odbyt sa v hlavnej miere podpísalo prvé SUV tejto značky, ktorým je model Cullinan. Úspešný rok 2019 oslavuje značka Rolls-Royce dokonca aj v našom priestore. Záujemcovia zo Slovenska si túto automobilovú ikonu môžu zaobstarať napríklad v autorizovanom zastúpení značky Rolls-Royce v Prahe. Od otvorenia Rolls-Royce Motor Cars Prague v roku 2016, sa v spomínanom showroome predalo už viac ako 100 automobilov RR. Podiel vozidiel predaných v Českej republike a na Slovensku je pritom približne polovičný!

Oficiálne zastúpenie značky Rolls-Royce pre slovenský trh má sídlo v Prahe.

Vysoký dopyt patrí celému modelovému radu. Pričom kľúčovými faktormi rastu je okrem prvé SUV Rolls-Royce Cullinan aj vlajková loď Phantom podieľajúca sa na raste jednou pätinou, a program na zákazkové vozidlá Bespoke.

Popri vynikajúcich predajoch nových vozidiel sa tímu Rolls-Royce Prague pod vedením Evy Kadlecovej darilo aj v ramci Provenance programu, ktorý sa špecializuje na predaj už skôr vlastnených vozidiel Rolls-Royce. Predaj týchto automobilov dosiahol v roku 2019 viac ako polovicu z predaja nových vozidiel, čo len podčiarkuje príťažlivosť programu pre zákazníkov Rolls-Royce.

V rámci osláv predstavil Rolls-Royce Motor Cars Prague aj špeciálnu edíciu modelu Ghost s označením Zenith Collector‘s Edition. Toto majstrovské dielo zákazkového programu Bespoke bolo celosvetovo obmedzené len na 50 vyrobených kusov a je vytvorené ako pomyselná bodka za érou vlády modelu Ghost, ktorý trval 11 rokov. Posledné vozidlo Ghost súčasnej generácie opustilo výrobnú linku v Goodwoode na konci roka 2019.

SUV Cullinan je motorom rastúcich predajov značky Rolls Royce

Zdroj: Rolls-Royce

Exit mobile version