Autoinak.sk

AUTOSALÓN ŽENEVA 2019 – SVETOVÁ PREMIÉRA MITSUBISHI ENGELBERG

Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation na 89. ročníku medzinárodného Autosalónu v Ženeve (od 5. do 17. marca 2019) predstavuje vo svetovej premiére novú generáciu SUV-crossoveru. MITSUBISHI ENGELBERG TOURER, zhmotňujúci celosvetový slogan značky “Drive your Ambition”, využíva vyspelú technológiu elektrifikácie a pohonu všetkých kolies od MMC k ďalšiemu pozdvihnutiu atraktivity SUV.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER je plug-in hybridný elektromobil (PHEV) s pohonom všetkých kolies „Twin Motor 4WD“. Ako názov Engelberg Tourer naznačuje, vozidlo ponúka vynikajúce jazdné schopnosti umožňujúce vyraziť na cestu za akýchkoľvek klimatických podmienok a zdolávať tak s istotou všetky povrchy. Uvedené vlastnosti sú spojené s dlhým dojazdom, ktorý je pre pohon PHEV charakteristický, a dovoľuje tak vydať sa aj na cesty mimo mesta do lokalít bez dobíjacej infraštruktúry. Vďaka výborne riešenému usporiadaniu kombinuje priestor pre posádku s najrôznejšími odkladacími miestami pre komfortné cestovanie do cieľového miesta.

Model MITSUBISHI ENGELBERG TOURER bol navrhnutý ako elegantný, vysoko funkčný a všestranne praktický SUV / crossover. Do dizajnu chce MMC premietnuť čo najviac typických rysov Mitsubishi. Typ karosérie má vyjadrovať výkonnosť a spoľahlivosť dovoľujúcu vozidlu zdolať akúkoľvek cestu. Interiér ponúka veľkorysý priestor, ktorý umožňuje cestujúcim užívať si cestu v pohodlí a súčasne sprostredkúva úroveň kvality a funkčnosti s mimoriadnou starostlivosťou o každý detail. Z vlastností potvrdzujúcich kvality SUV pre aktívny životný štýl menujme hmlové svetlá zabudované do strešného boxu s automatickým otváraním a zatváraním, resp. ochranné kryty pod predným aj zadným nárazníkom.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER využíva systém pohonu „Twin Motor PHEV“ od MMC, starostlivo vyladený a otestovaný v modeli Outlander PHEV. S využitím technológie elektrifikácie budúcej generácie a riadenia pohonu všetkých kolies MMC ďalej posunulo do podoby ešte atraktívnejšieho systému pohonu vozidla. Spojenie systému PHEV s technológiami palubnej konektivity navyše znamená, že MITSUBISHI ENGELBERG TOURER je možné s väčšou istotou používať za každého počasia aj na cestách akéhokoľvek druhu.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER využíva systém pohonu PHEV, ktorý prislúcha najvyššie postavenému SUV-crossoveru budúcej generácie. Pod podlahou medzi nápravami sa nachádza batéria sústavy pohonu s vysokou kapacitou. Využíva systém pohonu Twin Motor od MMC, ktorý zahŕňa vysoko výkonné a hospodárne elektromotory vpredu aj vzadu, ale súčasne zachováva veľkorysú kabínu umožňujúcu použitie troch radov sedadiel.

Pre pohon PHEV bol navrhnutý benzínový motor s objemom 2,4 litra. V režime sériového hybridu plní spaľovací motor funkciu vysoko výkonného generátora energie, dosahujúceho vysoký stupeň rekuperácie, pričom veľký zdvihový objem zabezpečuje tichšiu prevádzku a nižšiu spotrebu paliva. Okrem vyššej efektívnosti samotnej sústavy PHEV tak MITSUBISHI ENGELBERG TOURER využíva starostlivo odladené technológie pre zníženie spotreby paliva, napr. aktívne zatváranie lamiel pred chladičom pre zníženie aerodynamického odporu.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER vykazuje dojazd čisto na elektrinu viac ako 70 km a pri plne nabitej batérii a s plnou nádržou paliva ponúkne celkový dojazd viac ako 700 km. To znamená, že celá posádka si môže aj na dlhších cestách užívať hladkú, suverénnu a tichú jazdu, typickú pre elektromobily.

Exit mobile version