Autoinak.sk

Avizovaná elektrická Honda E dostane v sérii bočné kamery

HONDA E: THE PERFECT BALANCE OF EFFICIENCY AND PERFORMANCE FOR URBAN COMMUTING

Japonská Honda nás na medzinárodných autosalónoch v poslednom zaujala konceptom elektrického modelu Honda E, ktorý dostal veľmi atraktívny „retro“ dizajn. Dnes už vieme, že systém bočných kamerových zrkadiel, predstavený pri prototype verzii nového mestského elektrického modelu Honda e, bude pri sériovej verzii štandardom. Táto technológia má prínos nielen z hľadiska štýlu ale aj bezpečnosti či aerodynamiky.

Systém bočných kamerových zrkadiel nahrádza klasické bočné spätné zrkadlá kompaktnými kamerami, ktoré do šesťpalcových obrazoviek vo vozidle prenášajú živý obraz. Tieto obrazovky sú integrované do okrajov prístrojovej dosky. Ich ergonomické umiestnenie by malo vodičovi zaistiť prirodzený pocit a rozhľad.

Kamerová technológia nastupujúcej generácie pomáha vozidlu uchovať si moderný, čistý a jednoduchý dizajn. Zároveň dopĺňa predné stĺpiky s plynulými prechodmi a aj zapustené „vyskakovacie“ kľučky dverí potvrdzujú výrobnú verziu automobilu Honda e. Kamery na rozdiel od konvenčných bočných zrkadiel nepresahujú šírku vozidla a nevytŕčajú z podbehov.

Honda e Side Camera Mirror System

Aj kryty kamerových jednotiek sú zámerne tvarované tak, aby vďaka vodoodpudivej úprave povrchu objektívov zabraňovali usadzovaniu ďalšej zvyškovej vody a utváraniu kvapiek vody na objektívoch. Úroveň osvetlenia interiérových displejov sa automaticky nastavuje podľa prevládajúcich svetelných podmienok.

Nový kompaktný elektrický automobil značky Honda, by mal ponúknuť dojazd vyše 200 km. Funkcia „rýchleho nabíjania“ model E nabije na 80 % kapacity len za 30 minút.

Sériová verzia automobilu Honda E sa predstaví už v priebehu tohto roka.

Zdroj: Honda

Exit mobile version