Autoinak.sk

BMW predstavilo novú generáciu radu 2 Coupé

Nová BMW radu 2 Coupé

Modelový rad 2 automobilky BMW ja v súčasnosti mimoriadne pestrý. Okrem modelov s pohonom predných kolies, ktore po technickej stránke možno označiť za súrodencov radu 1, BMW aktuálne predstavilo aj nový rad 2 coupé s klasickou koncepciou pohonu.

BMW radu 2 s klasickým usporiadaním pohonu sa dočkalo novej generácie

Nové BMW radu 2 Coupé spája športový výkon s atletickým dizajnom, výkonnými motormi a premyslenú technológiu podvozka. Jeho výrazný vzhľad, 6-valcový radový benzínový motor na ostrom konci ponuky, pohon zadných kolies a komponenty podvozka prevzaté z BMW radu 4 jasne oddeľujú nový model BMW radu 2 Coupé od kompaktnej rodiny BMW radu 1, pričom základy jeho výkonu stoja mimo dosahu akéhokoľvek konkurenta zo segmentu. Nové BMW radu 2 Coupé preto sleduje stopy po pneumatikách legendárneho modelu BMW 02, ktoré pred 55 rokmi zapálili sviečku pre nedávnu históriu značky s kompaktnými a neodolateľne športovými dvojdverovými modelmi.

Rovnako ako viditeľný nárast dynamických vlastností, ponúka nový model BMW radu 2 Coupé aj prémiové prostredie kabíny vyššej triedy a špičkové inovácie v oblastiach ako ovládanie a konektivita. Pokroky dosiahnuté oproti predchodcovi sa prejavili aj v oveľa širšej ponuke asistenčných systémov vodiča. Nové BMW radu 2 Coupé oslávi svoju svetovú premiéru na autosalóne Festival rýchlosti v anglickom meste Goodwood, ktorý sa koná 8. júla 2021. Kompaktný štvormiestny automobil sa bude vyrábať v závode spoločnosti BMW Group v San Luis Potosí v Mexiku.

Nová BMW radu 2 Coupé

Koncept vozidla so zameraním na športové schopnosti

Svieža, mladistvá a extrovertná aura nového modelu BMW radu 2 Coupé dôkladne dopĺňa prepracované a dokonale vyvážené jazdné vlastnosti. Koncepcia vozidla je zameraná priamo na obratnosť a precíznu ovládateľnosť aj vo vysoko dynamických jazdných situáciách. Kompaktné rozmery, inteligentná odľahčená karoséria a podvozok, až o 12 percent vyššia statická torzná tuhosť v porovnaní s predchodcom, takmer dokonalé rozloženie hmotnosti 50 : 50 a optimalizovaná aerodynamika vytvárajú ideálny základ pre charakter vozidla so zameraním na športovú dokonalosť. Agilita, presnosť riadenia a dynamika v zákrutách nového modelu BMW radu 2 Coupé predstavuje významný krok vpred. Zároveň sa upravili jazdný komfort a akustika, ktoré zvyšujú využitie vozidla pri každodennom jazdení aj na cestách na dlhé vzdialenosti.

Výrazné proporcie, atletické tvary

Vonkajšie rozmery nového kompaktného športového automobilu poskytujú ideálne východisko pre vynikajúcu jazdnú dynamiku. Výrazné proporcie vytvorené v klasickom trojdielnom členení kapoty, kabíny a batožinového priestoru stelesňujú dynamický potenciál modelu nového kupé BMW radu 2. Športovo tvarované povrchy a dynamické línie sa nesú v duchu nového dizajnového jazyka značky.

Interiér nového modelu BMW radu 2 Coupé

Športový nádych a vycibrené prémiové prostredie v interiéri

Dizajn kokpitu zameraný na vodiča a moderný ovládací panel na stredovej konzole zdôrazňuje novú športovú auru modelu BMW radu 2 Coupé. Sériová výbava so športovými sedadlami a kožou čalúnený volant Sport prispievajú k príťažlivému zážitku z jazdy. Zúženie v zadnej časti línie strechy, vysoká stredová konzola a hladká povrchová úprava prístrojovej dosky a panelov dverí vytvárajú okolo vodiča a spolujazdca pocit ulity. A samostatné sedadlá umožňujú cestujúcim vzadu, aby si vychutnali pocit športovej radosti z jazdy. Batožinový priestor nového BMW radu 2 Coupé ponúka objem 390 litrov

Bezkonkurenčný pôžitok z jazdy, poháňaný štvor a šesťvalcovými motormi

V ponuke motorov pre nový model BMW radu 2 Coupé sa nachádza aj nový radový šesťvalec, ktorý dodáva v tomto segmente bezkonkurenčné množstvo energie. Výkonové charakteristiky, túžba po otáčkach a jemný chod 3,0-litrového motora v novom modeli BMW M240i xDrive Coupé zvyšuje v kompaktnom segmente nároky na neprekonateľné športové vlastnosti. S maximálnym výkonom 275 kW (374 k) prekonáva predchodcu o 25 kW (34 k). Krútiaci moment je 500 Nm a nový model BMW M240i xDrive Coupé akceleruje z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy.

Top verziou modelového radu 2 Coupé na začiatok ostáva verzie 240i

Model BMW 220i Coupé poháňa nový benzínový štvorvalec, v ktorom je výfukové potrubie integrované d o hlavy valcov, čo ešte viac znižuje emisie. S maximálnym výkonom 135 kW (184 k) a maximálnym krútiacim momentom 300 Nm šprintuje nový model BMW 220i Coupé z 0 na 100 km/h za 7,5 sekundy. Verzia nového benzínového štvorvalca s výkonom 180 kW (245 k) sa bude dodávať do modelu BMW 230i Coupé, ktorý sa dostane do ponuky v lete 2022. Dvojstupňové prepĺňanie turbodúchadlom a 48V mild-hybridná technológia poskytujú štvorvalcovému naftovému motoru v novom modeli BMW 220d Coupé výhody oproti predchodcovi a to z hľadiska ťahu aj účinnosti. Tento agregát vyvíja maximálny výkon 140 kW (190 k) a maximálny krútiaci moment 400 Nm. Všetky motory sú štandardne spojené s 8-stupňovou automatickou prevodovkou Steptronic. Na želanie dodávaná 8-stupňová prevodovka Steptronic Sport (štandardne v modeli BMW M240i xDrive Coupé) sa pýši ešte ostrejším radením rýchlostí.

Zdroj: BMW

Exit mobile version