Autoinak.sk

BMW X7 – Nový SUV kráľ z Mníchova v sériovej podobe

Obrovská mánia s motívom SUV zasiahla aj tie najluxusnejšie automobilky. Výnimkou samozrejme nie je ani značka BMW. Nemci len prednedávnom predstavili novú generáciu modelu X5, ktoré opäť väčšie, luxusnejšie i priestrannejšie ako jeho predchodca. Aktuálne už ale nejde v tomto prípade o vrchol “potravinového reťazca”, medzi SUV s logom BMW.

Žezlo preberá úplne nový model, konkrétne BMW X7. Impozantný je už len samotný pohľad na novinku. BMW pri modeli X7 použilo v praxi doteraz historicky najväčšie ľadvinky, podľa ktorých model X7 bezpečne rozpoznáte už z diaľky. Štandardom sa v tomto prípade stáva dokonca aj 7-miestna konfigurácia.

Samozrejmosťou je v tomto prípade aj implementácia top výbavy ktorú má momentálne automobilka k dispozícii. Okrem dostupných laserových svetiel spomeňme, inteligentný osobný asistent ovládaný hlasom “Hej BMW”, vzduchové odpruženie, natáčanie zadnej nápravy a predovšetkým záplava jazdných asistentov. Choťovku tú predstavuje tzv. cúvací asistent, ktorý si dokáže zapamätať pohyby volantu pri vjazde na neprehľadné miesto napr. na parkovisku, a následne dokáže vozidlo samostatne a bezpečne vyparkovať. Pod prednou kapotou sa môžeme tešiť tradične na výkonné 6-valcové pohonné jednotky s objemom 3 litre. Alternatíva v podobe 8-valcového benzínového motora, s objemom 4,4 litra sa na Európskych trhoch pravdepodobne žiaľ ponúkať nebude.

BMW X7 premieta do reality novú definíciu automobilového luxusu. Nový model v jednom celku spája výrazný vzhľad, exkluzivitu a vnútorný priestor spolu so všestrannosťou. Samozrejmosťou sú podľa výrobcu aj agilné jazdné vlastnosti, tak ako sa BMW aj očakáva. Nakoniec BMW X7 vlastne ani nie je SUV. Výrobca má už tradične radšej označenie SAV, teda Sports Activity Vehicle.

Nový model sa v predaji objaví už začiatkom roka 2019 

Exit mobile version