Autoinak.sk

CUPRA šokuje atraktívnou štúdiou UrbanRebel Concept.

Atraktívny koncept CUPRA UrbanRebel Concept

Španielska značka CUPRA po osamostatnení od automobilky SEAT zahájila výraznú modelovú ofenzívu. Najnovšou ochutnávkou smerovania značky je radikálna interpretácia mestského vysoko výkonného elektrického automobilu. Štúdia v podobe pretekového automobilu kombinuje elektrifikáciu, trvalú udržateľnosť, vysokú výkonnosť a vzrušujúcu estetiku virtuálneho sveta. CUPRA UrbanRebel Concept prezentuje koncepciu nového dizajnu mestského elektrického vozidla, ktoré sa začne predávať v roku 2025.
Automobilový šport je kľúčovou súčasťou DNA značky CUPRA a preto sa španielska značka rozhodla predstaviť svoju víziu elektrického mestského automobilu najprv v podobe pretekového automobilu s expresívnym dizajnom – ako štúdiu CUPRA UrbanRebel Concept.

Atraktívny koncept CUPRA UrbanRebel Concept

CUPRA UrbanRebel Concept vychádza z koncepcie mestského elektrického vozidla, ktoré sa začne predávať v roku 2025. Sériová verzia bude skonštruovaná na báze modifikovanej stavebnice elektromobility MEB koncernu Volkswagen so zmenšenou (skrátenou) batériou elektrického pohonu. Bude kombinovať ohromujúci dizajn s vysokou jazdnou dynamikou.
Štúdia reprezentuje revolúciu značky, prejavujúcu sa v posune k oveľa progresívnejším výrazovým prostriedkom dizajnu, pričom zachováva hodnoty typické pre každý model značky CUPRA – zvlášť športový charakter.

Emocionálna a radikálna

Z tejto pretekovej verzie bude vychádzať základný dizajn budúcej sériovej verzie. Oproti nej má štúdia iba trojdverovú karosériu a preexponované základné prvky aby získala rebelskejší charakter.

CUPRA UrbanRebel Concept

S dĺžkou 4.080 mm, šírkou 1.795 mm a výškou 1.444 mm štúdia naznačuje proporcie budúceho mestského elektrického automobilu v kabáte extrémneho pretekového vozidla.
Elektrický pohon štúdie CUPRA UrbanRebel Concept dosahuje trvalý výkon 250 kW (v prepočte 340 k) a krátkodobý špičkový výkon až 320 kW (v prepočte 435 k). Tento výkonový potenciál umožňuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za iba 3,2 sekundy.

CUPRA UrbanRebel Concept kombinuje elektrifikáciu, trvalú udržateľnosť, vysokú výkonnosť so vzrušujúcou estetikou ovplyvnenou digitálnou érou. Pri tom prezentuje koncepciu nového dizajnu mestského elektrického automobilu, ktorý sa začne predávať v roku 2025. CUPRA UrbanRebel Concept mal premiéru v predvečer otvorenia novej CUPRA City Garage v Mníchove počas medzinárodného autosalónu IAA.

Zdroj: Cupra

Exit mobile version