Autoinak.sk

CUPRA začala so sériovou výrobou modelu elektrického modelu Born

Ambiciózna značka CUPRA aktuálne spustila sériovú výrobu svojho prvého elektrického modelu CUPRA Born v závode koncernu Volkswagen v Zwickau v Nemecku. Model CUPRA Born bude prezentovaný aj na autosalóne Automobile Barcelona 2021, ktorý sa začína vo štvrtok 30. septembra a predstavuje začiatok procesu uvádzania tohto modelu na medzinárodné trhy.

Prvý elektrický model značky CUPRA

So 100 % DNA značky CUPRA a emocionálnym dizajnom inšpirovaným štvrťou El Born v Barcelone, prvé exempláre CUPRA Born schádzajúce z výrobnej linky dokumentujú, že aj elektrické automobily môžu byť vzrušujúce. To dokazuje, že vysoká výkonnosť a elektrický pohon sa perfektne hodia k sebe.
Model CUPRA Born predstavuje kľúčovú súčasť medzinárodnej expanzie značky CUPRA. Značka ním chce zvýšiť podiel modelov CUPRA na 20 % z celkového globálneho predaja SEAT a preniknúť na nové zahraničné trhy, predovšetkým v najviac elektrifikovaných štátoch.

Nový model Cupra Born

Uvedením nového modelu CUPRA Born, bude spustená aj nová stratégia distribúcie s využitím agentúrneho predaja, ako aj poskytovania vozidla zákazníkom formou abonentskej zmluvy (predplatného), pri ktorej pravidelné mesačné poplatky zahŕňajú užívanie vozidla a všetky s tým spojené služby s výnimkou nákladov za elektrickú energiu.

Európsky závod špecializovaný na elektrické modely

Závod Zwickau je prvým výrobným závodom koncernu Volkswagen špecializovaným výlučne na produkciu elektrických automobilov a je považovaný za najväčší a najefektívnejší závod tohto druhu v Európe. S dennou produkciou do 1400 vozidiel má nemecký závod ročnú kapacitu približne 330 000 elektrických automobilov. Pred modelom CUPRA Born sa v Zwickau začali vyrábať už štyri ďalšie modely značiek koncernu – Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron a Audi Q4 Sportback e-tron. Značka CUPRA vysala do Zwickau tím svojich inžinierov, ktorí budú monitorovať výrobu modelu CUPRA Born a získavať skúsenosti pre budúcu výrobu elektrických vozidiel v závode Martorell.

Nový model Cupra Born

Prvé vozidlo vyrábané neutrálne z hľadiska CO2

CUPRA Born je prvým modelom značky vyrábaným podľa koncepcie neutrality CO2, kedy energia spotrebovaná pri výrobe samotnej aj v celom dodávateľskom reťazci pochádza z obnoviteľných zdrojov. Okrem toho má tento automobil škrupinové športové sedadlá potiahnuté materiálom vyrobeným z recyklovaných plastov, vylovených zo Stredozemného mora.
Tým CUPRA Born prispeje k redukcii emisií CO2 a splneniu európskych emisných limitov. Vďaka spolupráci so SEAQUAL INITIATIVE značka prispeje aj k cirkulárnej ekonomike a ochrane životného prostredia v stredomorskej oblasti.

Zdroj: CUPRA

Exit mobile version