Autoinak.sk

Dacia ostáva verná svojej filozofii a pripravuje cenovo dostupný elektromobil, jeho predzvesťou je koncept Spring

Pomyselná nová kapitola v histórii tejto automobilky sa začína predstavením elektrického konceptu Dacia Spring showcar. Štúdia predpovedá prvý úplne elektrický model značky Dacia. Vďaka vozidlu Dacia Spring okrem toho pravdepodobne nastane aj cenovo dostupná elektrická revolúcia, podobne ako tomu bolo v prípade uvedenia modelov Logan alebo Duster. Značka sa zároveň vedela vyvíjať a prispôsobovať vzhľadom na potreby užívateľov, a pritom zostať verná svojim pôvodným hodnotám. Tie reprezentujú jednoduché, moderné, spoľahlivé a robustné vozidlá za primeranú cenu.

Dacia Spring showcar

Dacia r-EV-olúcia

Dacia Spring electric showcar predstavuje 100% elektrický, 4-miestny mestský automobil, ktorý ponúka jednoduchý prístup k ľahšej a efektívnejšej mobilite s mestským autom s 5 dverami, ktorý kombinuje jednoduchosť, spoľahlivosť a dostupnosť. Ľahký a kompaktný, štandardný model Dacia Spring, ktorý bude mať najvyšší dojazd okolo 200 km (medotika WLTP), čo zaručuje univerzálnosť pre využívanie vozidla bez stresu v mestách a prímestských oblastiach.

Sériového modelu sa dočkáme v roku 2021

Elektrické mestské auto reaguje na nové trendy

Dacia Spring electric showcar je mestský automobil, ktorý predstavuje nové trendy. Pastelové sivé telo je vylepšené matným postriekaním žiarivej oranžovej farby, lemovaním pozdĺž oblúkov kolies, strešných líšt a spodným panelom dverí, mimoriadne zvýšenou svetlou výškou a ochrannými lištami zabudovanými do predných a zadných nárazníkov. Vďaka svojmu asertívnemu štýlu SUV a kompaktným rozmerom je ideálnym vozidlom pre každodenné použitie. Osobitná pozornosť bola venovaná svetlám. V prednej časti sú 100% LED svetlomety rozdelené do dvoch úrovní: vodorovná čiara v hornej časti a 4 grafické prvky integrované do štítu. Vzadu tvoria 4 tiež 100% LED svetlá dvojité Y.
Tieto optiky ohlasujú budúcu svetelnú identitu modelov Dacia. Vďaka tomuto novému svetelnému podpisu, rebrovanej kapote a špeciálne upravenej pevnej mriežke chladiča predného panelu. So svojou 100% elektrickou motorizáciou a batériou prispôsobenou na každodenné použitie, spĺňa Dacia Spring potreby mestskej a prímestskej mobility dnešnej doby. Navyše sa jednoducho nabíja a vyžaduje len veľmi malú údržbu. Dacia Spring je aj preto ideálnym riešením pre nové služby mobility, ako sú napríklad vozové parky.

Sériový model bude predstavený v roku 2021.

Zdroj: Dacia

Exit mobile version