Autoinak.sk

Dacia vyrobila už viac ako 10 miliónov automobilov

Značka Dacia bola založená v roku 1966 a prvý model novej značky bol v Rumunskú vyrobený v roku 1968. V závere apríla roku 2022 už stihla značka Dacia pokoriť métu 10 miliónteho vyrobeného automobilu od roku 1968. V stredu, 20. apríla v továrni Mioveni v Rumunsku vyšla z výrobnej linky sivý Dacia Duster Duster Extreme L.E. Pracovníci továrne si s ním urobili pamätnú fotku. Stalo sa z neho desať miliónte vozidlo Dacia, vyrobené od vzniku značky.

„Sme veľmi hrdí, že sme prekonali tento symbolický míľnik. Výsledok odmeňuje pragmatickú víziu vozidla, ktorá je zameraná na to, čo je pre našich zákazníkov skutočne podstatné. Dacia bude naďalej rásť a ponúkať atraktívne vozidlá, ktoré sú prispôsobené životnému štýlu našich zákazníkov.“ Denis Le Vot, CEO Dacia & LADA
DACIA, ZNAČKA, KTORÁ ĎALEJ RASTIE

Jubilejný 10-milióny model s logom Dacia bolo SUV Duster

Dacia začala montovať svoje úplne prvé vozidlo Dacia 1100 v auguste 1968. V nasledujúcom roku sa z ikonického modelu Dacia 1300 zrodila celá rodina vozidiel (sedan, kombi, športové kupé, LCV). Zostal vo výrobe 35 rokov a zanechal svoju stopu v rumunskom automobilovom prostredí. Prevzatie značky Skupinou Renault v roku 1999 otvorilo novú kapitolu v histórii. Uvedením modelu Logan v roku 2004 sa Dacia stala medzinárodnou automobilkou a tempo predaja sa zrýchlilo. V roku 2005 Dacia otvorila výrobnú linku mimo Rumunska, v závode Somaca v Casablance (Maroko).

Značka Dacia rozšírila výrobnú kapacitu:

Vozidlá Dacia sa v súčasnosti predávajú v 44 krajinách, najmä v Európe a oblasti Stredozemného mora:

• 2,6 miliónov vozidiel Dacia Sandero & Sandero Stepway, najpredávanejšie vozidlo v Európe pre súkromnú klientelu od roku 2017.
• 2,3 miliónov vozidiel Dacia 1300 (a verzie).
• 2,1 miliónov vozidiel Dacia Duster, najpredávanejšie SUV súkromnej klientele v Európe od roku 2018.
• 1,95 miliónov vozidiel Dacia Logan a Logan MCV.

Dacia vyrobila už viac ako 10-miliónov automobilov

Zdroj: Dacia

Exit mobile version