Autoinak.sk

Elektrická Dacia Spring už čoskoro aj na Slovensku

Nová Dacia Spring

Značka Dacia sa pripravuje na ďalšiu revolúciu. Tentokrát je hlavnou témou dostupná elektromobilita a v hlavnej úlohe sa predstaví model Dacia Spring s plne elektrickým pohonom. Nový 4-miestny model ponúka Asertívny dizajn, kompaktné rozmery a nové charakteristické LED svetlomety. Dacia Spring kombinuje svižnosť mestského vozidla so vzhľadom dobrodruha. Na prvý pohľad zaujme zvýšená svetlá výška, robustné predné a zadné nárazníky, ochrana podbehov a strešné lišty, ktoré vozidlu dodávajú vzhľad SUV.

Dacia Spring je vybavená 100 % elektrickým motorom s výkonom 33 kW, ktorý vďaka absencii radenia ponúka dostatok dynamiky a absolútne plynulú jazdu. Vďaka akumulátorom s kapacitou 27,4 kWh je dojazd v mestskom cykle WLTP až 305 km a v kombinovanom cykle WLTP až 230 km. A navyše, na akumulátory je poskytovaná záruka 8 rokov alebo na 120 000 kilometrov.

Na oslavu elektrickej revolúcie bolo preto pre značku Dacia úplne prirodzené rezervovať si prvý jarný deň na začiatok reklamnej kampane a vyraziť na cestu so skupinou umelcov a rozšíriť, že #Springiscoming a zároveň začať novú zábavnú a pestrú kampaň, ktorá odhalí elektrickú mobilitu dostupnú pre všetkých. Dacia v spolupráci s reklamnou agentúrou Publics Sonseil vytvorili reklamnú kampaň, ktorá všetkým pripomína filozofiu značky, ktorá spočíva v tom, že v modeloch poskytuje to najpodstatnejšie a sprístupní to všetkým (Exkluzívne pre všetkých).

Reklama sa nakrúcala v Madride pod vedením Jamesa F. Cotona na cover piesne Mad World od Noëm. Zobrazuje dva paralelné svety, jeden vedľa druhého, ktoré sa ale navzájom nesúdia: jeden je ultra-exkluzívny a druhý všeobecný, vrátane modelu Dacia. Slogan: ALL-NEW DACIA SPRING. All electric. Exclusively for all. [Úplne Nová Dacia Spring. Úplne elektrická. Exkluzívne pre všetkých.] Všetky vozidlá by mali byť univerzálne prístupné pre všetkých, vrátane elektromobilov. Reklama opäť raz porušuje zaužívané pravidlá a predstavuje značku Dacia ako značku, ktorá otrasie automotive priemyslom.

Nová Dacia Spring

O necelý mesiac sa budú môcť aj slovenskí zákazníci presvedčiť o tom, že Dacia Spring je prvý, skutočne cenovo dostupný elektromobil. V priebehu apríla budú spustené predobjednávky na prvý elektromobil z dielne Dacia.

Zdroj: Dacia

Exit mobile version