Autoinak.sk

Elektrickú novinku Honda e si je možne už objednať aj na Slovensku

HONDA E: THE PERFECT BALANCE OF EFFICIENCY AND PERFORMANCE FOR URBAN COMMUTING

Plne elektrický model s Honda e predstavuje pre japonského giganta veľmi dôležitú a významnú novinku. Po septembrovom predstavení sériovej verzie vo Frankfurte, spoločnosť Honda Slovensko sprístupnila už aj informácie o cene tohto modelu:

Ceny modelu Honda e začínajú na 26.990 € (vrátane štátnej dotácie) za 100 kW verziu. Vyhotovenie „Advance“ s rozšírenou výbavou a motorom s výkonom 113 kW, bude k dispozícii za cenu 29.990 € (vrátane štátnej dotácie).

Honda e bude na Slovensku k dispozícii od leta 2020 a to len vo vybraných autorizovaných dealerstvách.

Honda e je prvý produkčný elektromobil s batériami, ktorý značka Honda v Európe predstavila. Ide o ďalší krok značky smerom k jej vízii, že 100 % jej vozidiel predaných v Európe v roku 2022 bude elektrifikovaných.

Pohľad do interiéru revolučného modelu Honda e

Honda e je vybavená vysoko výkonným elektrickým motorom, ktorý je k dispozícii s dvomi výkonmi 100 kW (136 koní) alebo 113 kW (154 koní). Batéria s kapacitou 35,5 kWh je jednou z najkompaktnejších vo svojej triede a napriek tomu poskytuje dojazd cca 220 km na jedno nabitie. Funkcia rýchleho nabíjania tiež umožňuje dobitie na 80 % kapacity za 30 minút. Aby sa zachoval športový charakter automobilu, výkon sa prenáša cez zadné kolesá a tým sa zároveň umožňuje väčšia manévrovateľnosť prednými kolesami. Výsledkom je polomer zatáčania približne 4,3 metra, vďaka čomu má Honda e výnimočné manévrovacie schopnosti v mestských uličkách. Honda e poskytuje vynikajúce zrýchlenie, keď z nehybného stavu dosiahne rýchlosť 100 km/h za približne 8 sekúnd.

Pripojené služby a aplikácie prístupné prostredníctvom rozhrania dotykovej obrazovky je možné aktivovať aj pomocou hlasových povelov, aby ste sa zapojili do služby Honda Personal Assistant. Medzi ďalšie špeciálne funkcie EV patrí regulácia nabíjania akumulátora a monitorovanie dojazdu. Výsledky vyhľadávania nabíjacích staníc a navigácie sa do auta môžu odoslať z mobilného zariadenia. Do modelu Honda e sa dá dostať aj pomocou digitálneho kľúča, ktorý umožňuje automobil zamknúť a odomknúť pomocou aplikácie pre smartfóny.

Zdroj: Honda

Exit mobile version