Autoinak.sk

Elektrický crossover s logom Ford odkazuje na dedičstvo ikonického modelu Mistang!

O elektrickom ekvivalente modelu Mustang sa špekulovalo už pomerne dlhý čas. Ford neskôr upresnil, že toto vozidlo dostane karosériu typu SUV. Dnes sú spomínané vízie už premietnuté aj do reálneho modelu. Ford po prvýkrát po 55 rokoch rozširuje rodinu modelov Mustang o nielen revolučný karosársky variant ale aj nový pohon! Slávny kôň vstupuje do elektrického veku v podobe úplne nového, čisto elektrického SUV Mustang Mach-E, ktoré bolo inšpirované najpredávanejším športovým kupé na svete.

Mustang Mach-E príde na trh koncom roka 2020. K dispozícii bude s akumulátorom so štandardným a rozšíreným dojazdom, a to buď s pohonom zadných kolies alebo s pohonom všetkých kolies s motormi s permanentnými magnetmi. Mustang Mach-E vybavený akumulátorom s predĺženým dojazdom a pohonom zadných kolies bude mať čisto elektrický dojazd až 600 km. Vo verzii s pohonom všetkých kolies a predĺženým dojazdom bude mať Mustang Mach-E výkon 337 koní krútiaci moment 565 Nm. Ford tiež ponúkne špeciálnu výkonnú verziu. Mustang Mach-E GT zrýchli z 0 na 100 km/h za menej ako 5 sekúnd, odhadovaný výkon bude mať až 465 koní! Čisto elektrická pohonná jednotka poskytne podla výrobcu dojazd až 600 km podľa normy WLTP. Funkcia zabudovaného nabíjania nasmeruje vodiča na verejné nabíjacie stanice v okolí. Vydáva odporúčanie, kde je vhodné počas jazdy nabíjať a poskytuje prístup k viac ako 125 000 miestam nabíjacej siete FordPass v 21 krajinách v celej Európe.

Pohľad do interiéru modelu Ford Mustang Mach-E

Výkon dáva slovu „elektrifikácia“ nový význam

Mustang Mach-E ponúka tri jedinečné režimy jazdy – Whisper, Engage a Unbridled. Každý ponúka jemne prispôsobenú dynamiku jazdy so zreteľným zmyslovým zážitkom. Medzi vlastnosti patrí prispôsobená odozva vozidla, ako napríklad športovejšie ovládanie riadenia, náladové osvetlenie, zvuky pre autentický zážitok z jazdy v čisto elektrickom vozidle a dynamické animácie na prístrojovej doske, ktoré sú prepojené s jazdnými vlastnosťami. Pri rozbiehaní vozidla systém pohonu všetkých kolies nového modelu Mach-E prenáša krútiaci moment nezávisle na prednú a zadnú nápravu, aby zaistil pôsobivé zrýchlenie a lepšiu ovládateľnosť oproti modelu s pohonom zadných kolies. Konštruktéri a dizajnéri spoločnosti Ford využili novú architektúru pre čisté elektromobily, v ktorej sú akumulátory umiestnené v spodnej časti vozidla. Dokázali vytvoriť vozidlo, ktoré je nielen pravý Mustang, ale tiež maximalizuje priestor SUV pre päť cestujúcich a batožinu. Mustang Mach-E je okamžite rozpoznateľný ako Mustang vďaka charakteristickým prvkom, ako je dlhá, mohutná kapota, dizajn zadnej časti, agresívne svetlomety a zadné svetlá vo forme troch pásikov. Dômyselný dizajn a konštrukcia umožňujú vytvoriť prekvapujúco veľký priestor na zadných sedadlách a dostatočný batožinový priestor. Mustang Mach-E skrýva pod kapotou ďalšie prekvapenie: predný batožinový priestor s odtokom. Má objem 100 litrov.

V interiéri modelu Mustang Mach-E: Plávajúci svet vám dáva pocit ľahkosti a ovládania

V celom interiéri Mustangu Mach-E vidno spojenie elegantného, moderného dizajnu a inteligentných funkcií. Voliteľný prémiový audiosystém B&O obsahuje reproduktory, ktoré sú hladko integrované v prednej časti a ktoré sú umiestnené nad vetracími otvormi ako zvuková lišta. Plávajúca, vyklápateľná lakťová opierka slúži aj ako miesto na uloženie kabeliek alebo tašiek. V interiéri možno nájsť aj tradičné dizajnové prvky Mustangu, ako napríklad dvojitý kryt prístrojovej dosky.

Zdroj: Ford

Exit mobile version