Autoinak.sk

Elektrický Ford Mustang Mach-E prichádza vo výkonnej verzii GT

Slávne meno sa okrem tradičného kupé postupne udomácňuje aj pri SUV s elektrickým pohonom. Najnovší model Ford Mustang Mach-E GT s vyšším krútiacim momentom, než malo akékoľvek sériovo vyrábané cestné vozidlo s logom Ford, ktoré sa doteraz objavilo v ponuke pre zákazníkov v Európe. Zrýchlenie z z 0 na 100 km/h v tomto prípade trvá len 3,7 s, takže ide historicky o najlepšie zrýchľujúce päťmiestne auto značky Ford na starom kontinente

Kombinácia dvoch motorov, pohonu všetkých kolies, akumulátorovej pohonnej jednotky, pokročilého adaptívneho zavesenia kolies MagneRide®2 a mimoriadne výkonného brzdového systému Brembo spolu vytvára agilné športové vozidlo s dynamickými reakciami. Mustang Mach-E GT okrem toho využíva jedinečnú kalibráciu pohonnej jednotky, ktorá v porovnaní s inými variantmi Mustangu Mach-E s pohonom všetkých kolies prenáša väčšiu časť krútiaceho momentu na zadné kolesá. Prenos výkonu podporujú špeciálne vyvinuté pneumatiky, ktoré dokážu preniesť extrémny krútiaci moment na povrch vozovky.

Nový režim Untamed Plus je navyše navrhnutý tak, aby pomáhal vodičom vyvážiť výkon pohonnej jednotky na okruhu a dosiahnuť konzistentné časy – súčasne s úpravou priľnavosti a stabilizačným systémom zaisťuje vzrušujúcejší jazdný zážitok na miestach, kde to umožňujú predpisy a podmienky. Medzi výbavu upravenú na mieru patria športové sedadlá Ford Performance, 20-palcové zliatinové disky kolies v štandardnej výbave, exkluzívna modrá farba Grabber Blue a oranžová Cyber Orange a jedinečný dizajn karosérie – čím sa elegantný a výkonný dizajn prémiového SUV ešte viac odlišuje a zároveň si zachováva nezameniteľnú charakteristiku najpredávanejšieho športového auta na svete.

Nový Ford Mustang Mach-E GT

Ford Mustang Mach-E GT je štandardne vybavený akumulátorom s predĺženým dojazdom s kapacitou 88 kWh. Nadšenci jazdy si môžu s istotou vychutnať čisto elektrickú jazdu a napriek bezprecedentnému výkonu môžu medzi jednotlivými nabitiami prejsť až 500 km. Pri nabíjaní s výkonom až 150 kW možno počas približne 10 minút predĺžiť dojazd priemerne o 97 km a za približne 45 minút nabiť akumulátor z 10 % na 80 %5.

Zábavná, elektrifikovaná jazda značky Ford

Mustang Mach-E GT prináša najvzrušujúcejší zážitok z jazdy s čisto elektrickým sériovým vozidlom značky Ford v histórii. Štandardné adaptívne zavesenie kolies MagneRide® je špeciálne naladené pre európske cesty a očakávania vodičov. Systém elektronicky riadi magnetoreologickú kvapalinu vo vnútri tlmiča, aby v reálnom čase dokázal reagovať na meniace sa podmienky na ceste – pritom dokáže plynulo upraviť charakter vozidla podľa zvoleného jazdného režimu.

Brzdy a pneumatiky sú taktiež jedinečne prispôsobené pre Mustang Mach-E GT. Spoločnosť Ford spolupracovala so spoločnosťou Pirelli na vývoji prispôsobenej zmesi pneumatík a dezénu rozmeru 245/45 R20, aby dopĺňali dodatočný výkon, krútiaci moment a výkonnosť modelu s pohonom všetkých kolies. Jedinečné pneumatiky majú mimoriadnu priľnavosť a bočnú stabilitu, aby podporovali ovládanie tohto športového vozidla. Sú namontované na 8-palcových diskoch, t. j. o 1 palec širších v porovnaní s diskami štandardného Mustangu Mach-E. Odvetrávané predné brzdové kotúče Brembo pre Mustang Mach-E GT majú priemer 385 mm, takže ide o najväčšie brzdy, aké sa používajú v rodine modelov Mustang Mach-E.

Špičková verzia GT rozširuje modelový rad Ford Mustang Mach-E

Dva motory na striedavý prúd poháňajú predné a zadné kolesá Mustangu Mach-E GT. Spolu majú výkon až 487 koní a bezprecedentný krútiaci moment 860 Nm – čo je v porovnaní s exkluzívnym ultravýkonným superšportom Ford GT takmer o 15 percent vyššia hodnota. Úplne nový synchrónny motor chladený olejom s permanentným magnetom vzadu dokáže dosiahnuť špičkový krútiaci moment za 0,5 sekundy. Predný motor systému pohonu všetkých kolies prenáša nezávisle od neho dodatočný výkon, krútiaci moment a priľnavosť na predné kolesá, čím zaisťuje plynulú akceleráciu a zdokonalené vlastnosti v zákrutách. Keď vodič prepína jazdné režimy v poradí Whisper, Active a Untamed, pohonná jednotka je nakonfigurovaná tak, aby progresívne zvyšovala mieru presmerovania krútiaceho momentu smerom dozadu – jazdné vlastnosti prechádzajú od príjemného SUV s vyváženým pohonom predných kolies k dynamickému športovému kupé so zadným pohonom.

Vodiči Mustangu Mach-E GT môžu s výhodou využívať aj exkluzívny režim Untamed Plus. Okrem ostrejšieho riadenia, zdokonalenej odozvy na plyn, tuhšieho zavesenia, simulovaného podraďovania a zosilneného interiérového zvuku režimu Untamed využíva funkcia Untamed Plus inú kalibráciu pohonnej jednotky, aby vozidlo pri opakovaných jazdách s vysokým výkonom na okruhu podávalo konzistentný výkon a krútiaci moment. Toto nastavenie tiež upravuje správanie systému regulácie trakcie a stability, aby sa obmedzili zásahy pri temperamentnej jazde na okruhu. Zvuk pohonnej jednotky je zosilnený, aby ho bolo počuť aj pri státí.

Jedinečná výbava pre dokonalý „pútavý“ vzhľad

Interiér modelu Ford Mustang Mach-E GT

Prémiová štandardná výbava zdokonaľuje exkluzívny vzhľad Mustangu Mach-E GT, aby zákazníci mohli naplno využívať kultivovaný prejav čisto elektrického pohonu. Okrem jedinečných farieb exteriéru – modrej Grabber Blue a oranžovej Cyber Orange – prináša nový model aj podbehy kolies vo farbe karosérie, polykarbonátovú mriežku chladiča pripravenú na mieru s 3D efektom v tmavosivej farbe Dark Matter Grey a pridáva aj jedinečný dizajn predného nárazníka s prívodmi vzduchu a spodným spojlerom.

Pre Mustang Mach-E GT sú exkluzívne k dispozícii 20-palcové zliatinové disky kolies so strojovo opracovaným povrchom s lesklými čiernymi detailmi. Medzi ďalšie exteriérové detaily patrí čierna strecha Shadow Black, čierne spätné zrkadlá Pillar Black a brzdové strmene v červenej farbe Colorado Red. Vo vnútri priestrannej, ergonomickej kabíny sa nachádza 15,5-palcový dotykový displej s full HD rozlíšením. Podporuje nový komunikačný a zábavný systém Ford SYNC, ktorý sa v skutočnosti dokáže prispôsobiť správaniu vodiča.

Športové sedadlá Ford Performance s výrazným bočným vedením sú navrhnuté tak, aby podporovali vodiča pri temperamentnej jazde. Rovnako ako volant sú čalúnené mäkkým materiálom podobným koži. Medzi komfortné prvky patrí audiosystém B&O s 10 reproduktormi a technológia otvárania dverí batožinového priestoru bez rúk pre zjednodušený prístup do zadného batožinového priestoru s objemom 402 litrov8, ako aj voliteľná panoramatická sklenená strecha.

Nový Ford Mustang Mach-E GT

Mustang Mach-E GT je tiež v štandarde vybavený pokročilými asistenčnými technológiami vodiča, ktoré zaisťujú nenáročnú jazdu, vrátane inteligentného adaptívneho tempomatu s funkciou Stop & Go a s asistentom jazdy v strede jazdného pruhu8, systému pre udržanie vozidla v jazdnom pruhu s monitorovaním mŕtveho uhla9, aktívneho parkovacieho asistenta vo verzii 2.09 a systému prevencie nárazov s autonómnym núdzovým brzdením.

Zdroj: Ford

Exit mobile version