Autoinak.sk

Elektrický Volkswagen ID.4 si je možné objednať už aj na Slovensku

Nový Volkswagen ID.4

Elektrickej budúcnosti verí aj značka Volkswagen. Ako je známe, špeciálne vyvinuté modely prispôsobené potrebám eklektického pohonu nesú vo Wolfsburgu prívlastok ID. Po prvom členove novej rodiny, ktorým je kompaktný model ID.3, rozširuje najväčšia európska automobilku ponuku už aj o elektrické EUV Volkswagen ID4.

Nový Volkswagen ID.4

Nová definícia SUV

Modelom ID.4 ponúka Volkswagen po prvý raz SUV s elektrickým pohonom, ktoré jazdí bez lokálnych emisií. ID.4 kombinuje všetky výhody, ktoré zákazníci oceňujú na automobiloch kategórie SUV. Jeho čistý, aerodynamický dizajn upúta na prvý pohľad a prispieva k vynikajúcemu koeficientu aerodynamického odporu 0,28. Vysokonapäťová batéria pohonu je uložená v podlahe karosérie prispieva k nízkemu ťažisku a vyváženému rozloženiu hmotnosti na nápravy, z čoho profitujú jazdné vlastnosti. Modulárna stavebnica elektromobility MEB koncernu Volkswagen umožňuje vďaka veľkému rázvoru 2,77 metra veľkorysé priestorové pomery v kabíne posádky pri kompaktných vonkajších rozmeroch. Batožinový priestor má základný objem 543 litrov a maximálny až 1 575 litrov. Zväčšená svetlá výška 21 cm umožňuje jazdu aj po nespevnených cestách.

Moderné a jednoduché: ovládanie a konektivita

Kokpit modelu ID.4 je jasne štruktúrovaný, zobrazovanie je digitálne, ovládanie jednotlivých funkcií je dotykové. Na želanie je k dispozícii head-up displej s rozšírenou realitou, ktorý kombinuje symboly premietané na predné okno s reálnym svetom. Navigačný systém Discover Pro umožňuje využívanie online služieb We Connect Plus, asistenčné systémy IQ.Drive prispievajú k zvýšeniu bezpečnosti posádky a komfortu vodiča. Softvér a hardvér majú novú koncepciu, umožňujúcu aj po kúpe vozidla dodatočne aktivovať niektoré funkcie. Kompletné vonkajšie aj vnútorné osvetlenie vozidla je vytvorené z LED.

Novým modelom ID.4 vstupuje značka Volkswagen medzi elektrické SUV

Volkswagen ID.4 sa v Európe začal predávať s dvoma uvádzacími modelmi – ID.4 1ST a ID.4 1ST Max, ktoré sú limitované na celkový počet 27 000 kusov.

ID.4 1ST. Technicky vychádza zo špecifikácie ID.4 Pro Performance, ktorá má lítiovo-iónovú akumulátorovú batériu s kapacitou 77 kWh (netto) postačujúcej na dojazd cca 520 km (WLTP). Elektromotor s výkonom 150 kW (204 k) a maximálnym krútiacim momentom 310 Nm poháňa zadné kolesá. ID.4 akceleruje z 0 na 100 km/h za 8,5 sekundy, maximálna rýchlosť je kvôli efektívnemu využívaniu energie limitovaná na 160 km/h. Na rýchlonabíjacích staniciach s jednosmerným prúdom na diaľniciach dokáže ID.4 “tankovať” elektrickú energiu s výkonom 125 kW. Vďaka tomu sa dá za 30 minút dobiť batéria na dojazd 320 km (WLTP).

Moderná interiér model Volkswagen ID.4

Bohato vybavený uvádzací model ID.4 1ST jazdí na 20-palcových diskoch z ľahkej zliatiny “Drammen”, ktoré spolu s dizajnovým kompletom “Exterieur Style Paket” a stmavenými oknami v zadnej časti kabíny umocňujú atraktívny vonkajší vzhľad. Predné sedadlá, multifunkčný volant a predné okno majú vyhrievanie. Farba ambientného osvetlenia v kabíne sa dá nastavovať v 30 odtieňoch, atraktívnym detailom sú pedále s ušľachtilej ocele s dizajnom “Play & Pause”. Komfort posádky zvyšuje 2-zónová automatická klimatizácia “Climatronic”. K sériovým prvkom vybavenia uvádzacieho modelu ďalej patrí navigačný “Discover Pro”, cúvacia kamera, adaptívny tempomat ACC “stop & go”, ako aj najdôležitejšie asistenčné systémy – “Front Assist” a “Lane Assist”. Na ID.4 1ST importér na Slovensku poskytuje Maxi bonus 3000 €, po ktorého odpočítaní je konečná predajná cena od 42 660 €.

ID.4 1ST Max. Ešte bohatšie vybavenie má špičkový model ID.4 1ST Max. V exteriéri sú to adaptívne svetlomety LED Matrix, zadné 3D-LED svetlá a 21-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny “Narvik”. Veľké kolesá nielen vizuálne zvýrazňujú športový charakter automobilu, ale spolu s progresívnym riadením a adaptívnymi tlmičmi pruženia DCC mu dodávajú športovejšie jazdné vlastnosti. Lišta medzi svetlometmi a vonkajšie kľučky dverí sú osvetlené. ID.4 1ST má na Slovensku predajnú cenu od 52 110 €.

Zdroj: Volkswagen

Exit mobile version