Autoinak.sk

FIAT oficiálne predstavil dve atraktívne novinky

FIAT predstavil dva nové modely

FIAT v deň narodenín pôvodného modelu 500 oslavuje svoju úspešnú cestu v uplynulých rokoch premiérou dvoch nových modelov a prezentáciou svojej vízie svetlej a vzrušujúcej budúcnosti. Na podujatí v Turíne značka predstavila rozšírenie modelového programu, ktorého stredobodom je Fiat 500e. Ako jeho menší súrodenec bude figurovať nový Fiat Topolino a ako väčší súrodenec nový Fiat 600e.

Nový Fiat Topolino: mestská mobilita v talianskom štýle

FIAT pokračuje vo svojej misii vyvíjať udržateľnú mobilitu pre mestá, aby sa elektrická jazda stala jednoduchou a dostupnou pre každého. Zábavné vozidlo s dĺžkou iba 2,53 m je agilnejšie ako bežný automobil a nepotrebuje veľa miesta na parkovanie. Topolino s dojazdom 75 km, jednoduchým nabíjaním – z bežnej elektrickej zásuvky – a maximálnou rýchlosťou 45 km/h perfektne korešpondujúcou s novým trendom rýchlostného limitu 30 km/h v mestských centrách, predstavuje ideálne riešenie pre mestskú mobilitu.

Nový FIAT Topolino

Jednoduchosť je jeho základom. Modelovú ponuku tvoria dve verzie karosérie „zatvorené“ Topolino a „otvorené“ Topolino Dolcevita, obidve v rovnakej farbe, s jedným dizajnom kolies, zhodným interiérom a vzrušujúcimi doplnkami na individualizáciu. Topolino perfektne stelesňuje štýl New Dolce Vita a rýdzu taliansku krásu. Pri jeho uvedení na trh FIAT spolupracoval s piatimi ikonickými spoločnosťami sveta Made in Italy: Armani, Damiani, Maserati, San Lorenzo yachts a San Pellegrino.

Nový Fiat 600e: taliansky príspevok do segmentu B

Nový Fiat 600e preberá to najlepšie zo sveta segmentu B a B-SUV aby poskytol príjemný, hravý a bezstarostný zážitok z jazdy. Talianska značka sa ním opäť vracia do segmentu B. Predstavuje ideálne vozidlo pre mestských ľudí a je perfektným vyjadrením hodnôt značky FIAT – talianskeho štýlu v kombinácii s udržateľnosťou. Má veľkorysú dĺžku 4,17 metra, v kabíne poskytuje pohodlné miesto pre 5 osôb, má najviac odkladacích priestorov v triede (celkovo 15 litrov) a batožinový priestor so základným objemom 360 litrov. Lítiovo-iónová akumulátorová batéria s kapacitou 54 kWh umožňuje dojazd vyše 400 km v kombinovanom cykle WLTP a vyše 600 km v mestskom cykle.

Nový FIAT 600 e

Nový Fiat 600e je dostupný v dvoch verziách s rovnakým elektrickým pohonom. Špičková verzia 600e La Prima svojim vybavením nadväzuje na nový Fiat 500e a prístupnejšia verzia Fiat (600e) RED predstavuje ďalší krok v rámci spolupráce spustenej v roku 2021 s dobročinnou organizáciou (RED), založenou v roku 2006 na boj proti AIDS, ktorá sa v súčasnosti zameriava na boj s pandémiami každého druhu. Vďaka najmodernejším bezpečnostným a asistenčným systémom nový Fiat 600e umožňuje automatizovanú jazdu úrovne Level 2 rovnako v mestskej premávke, ako aj pri jazdách mimo mesta.

Komunikačná kampaň pre nový Fiat 600e zahŕňa reklamu s dlhoročným environmentálnym aktivistom a Oskarovým hercom Leonardom DiCapriom. Pod sloganom „Talianska aktualizácia“ je video kreatívnym pokračovaním úspešnej reklamy „Vodič“ na model Fiat 500e a upozorňuje na všetko, čo nový Fiat 600e ponúka. Spot, ktorý mal dnes premiéru v areáli Lingotto, bol nakrútený v Taliansku. Nový Fiat 600e je rovnako sofistikovaný a rovnako zelený ako Fiat 500e, no prináša viac štýlu, väčší priestor a dlhší dojazd. Je výrazný, atraktívny a perfektne zhmotňuje filozofiu La Dolce Vita. Na hudobnej časti sa podieľal Alfred Rodríguez, zázračné dieťa svetovej hudobnej scény. V roku 2006 bol 21- ročný Rodríguez vybraný ako jeden z dvanástich svetových klaviristov, ktorí vystúpili na Montreux Jazz Festival. Tu si ho ako jedného z najlepších klaviristov všimol Quincy Jones, ktorý mu ponúkol spoluprácu, čím odštartoval jeho skvelú kariéru.

Nový FIAT 600 e

Zdroj: FIAT

Exit mobile version