Autoinak.sk

Futuristické MPV Hyundai STARIA je už v predaji

Futuristické MPV Hyundai STARIA je už v predaji

Od začiatku júna odštartoval Hyundai na Slovensku predaj svojej ďalšej tohtoročnej novinky, multifunkčného vozidla STARIA. Futuristicky pôsobiace MPV cieli na rodiny, ale osloviť dokáže aj milovníkov outdoorových aktivít a firmy. STARIA je štandardne vybavená naftovým motorom 2,2 CRDi s výkonom 130 kW (177 k) a maximálnym krútiacim momentom 430 Nm, 8-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies s aktívnym prenosom krútiaceho momentu. Akciová cena praktickej 9-miestnej verzie začína na sume 53 490 €, luxusná a na maximálny komfort pasažierov orientovaná 7-miestna verzia stojí od 58 490 €.

Praktická 9-miestna STARIA

Hyundai STARIA v 9-miestnej verzii v jedinej, ale mimoriadne bohatej výbave Premium – s tromi sedadlami umiestnenými v troch radoch – sa zameriava na čo najväčšie využitie priestorovým možností auta. Ponúka batožinový priestor od 831 do 1 303 litrov. Sedadlá v druhom rade je možné posunúť o dva centimetre, sedadlá v treťom rade až o 40 centimetrov, navyše s možnosťou vyklopenia sedákov pre účelnejšie využitie priestoru za nimi.

Z pohľadu bezpečnosti je vybavená 6 airbagmi a 3-bodovými bezpečnostnými pásmi na všetkých sedadlách, ale aj bohatým balíkom najmodernejších systémov a asistentov, ktoré sa nachádzajú aj v iných modeloch Hyundai. Nechýba systém na automatické udržiavanie v jazdnom pruhu a nasledovanie jazdného pruhu, autonómne núdzové brzdenie s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov, vrátane núdzového brzdenia pri odbočovaní vľavo (FCA-JX), monitorovanie mŕtveho uhla s premietaním obrazu na prístrojovej doske, automatické prepínanie diaľkových svetiel či asistent upozorňujúci na auto približujúce sa zboku pri cúvaní. O bezpečnosť sa tiež stará asistent jazdy na diaľnici. Na pasažierov v kabíne dohliada asistent na bezpečné opustenie vozidla aj systém upozorňujúci na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách so senzorom pohybu.

STARIA je vybavená prednými a zadnými parkovacími senzormi, zadnou parkovacou kamerou a systémom 360-stupňového monitorovania okolia štyrmi kamerami. Auto má elektricky ovládané bočné posuvné dvere a výklopné dvere batožinového priestoru. Vodič si kožou potiahnutý a vyhrievaný volant dokáže nastaviť výškovo aj pozdĺžne, elektricky nastaviteľné je aj kožou čalúnené sedadlo vodiča. Predné sedadlá sú vyhrievané a ventilované. STARIA disponuje prístrojovou doskou Supervision s 10,25 palcovým farebným LCD displejom. Príjemnú atmosféru počas jazdy zabezpečujú protislnečné roletky bočných okien pre druhý a tretí rad sedadiel či posuvné bočné okná pre druhý rad sedadiel. Vodič pri dlhších cestách ocení adaptívny tempomat s podporou navigácie. Štartovanie zabezpečuje štartovacie tlačidlo. O tepelnú pohodu sa postará dvojzónová automatická klimatizácia so samostatnou zónou a výduchmi pre druhý a tretí rad sedadiel.

Vo výbave vozidla nechýba integrovaná navigácia s 10,25 palcovým farebným displejom a podporou služieb Apple CarPlay, Android Auto, Bluelink a Live services. O kvalitný audio zážitok sa stará prémiový audiosystém BOSE so šiestimi reproduktormi. Užitočnou funkciou je možnosť videokomunikácie s cestujúcimi na zadných sedadlách. Cena 9-miestnej STARIE po uplatnení akciového bonusu je 53 490 € s DPH. K plne vybavenej STARII je možné priplatiť si už len panoramatické strešné okno (1 200 €) a príplatkový farebný lak (760 €).

Luxusná 7-miestna STARIA

V 7-miestnom prevedení má STARIA usporiadanie sedadiel 2 + 2 + 3. Vnútorný priestor kabíny sa svojím členením zameriava na vodiča a spolucestujúcim ponúka maximálnu priestrannosť a vysokú úroveň komfortu. Na rozdiel od 9-miestnej výbavy Premium obsahuje 7-miestna STARIA vo výbave Luxury viacero prvkov a funkcií, ktoré zvyšujú komfort jazdy, užívania vozidla a dizajnovú atraktivitu. K tým najzaujímavejším „extra“ položkám patria dizajnové balíčky Dark, resp. Brass Chrome Pack, volant potiahnutý perforovanou kožou, elektricky nastaviteľné sedadlo spolujazdca a prémiové čalúnenie sedadiel Nappa kožou.

Cestujúci v druhom rade si môžu cestu užívať v elektricky ovládaných, vyhrievaných a ventilovaných prémiových relaxačných sedadlách. Relaxačné sedadlo umožňuje nielen elektricky nastaviť polohu sedáka, operadla a opierky nôh, ale tiež poskytuje vyšší komfort tým, že umožňuje rovnomerne rozložiť záťaž koncentrovane pôsobiacu v oblasti bedier a pásu – to všetko jedným dotykom. Príjemnú atmosféru v kabíne dotvára ambientné podsvietenie so 64 farebnými odtieňmi a semišom potiahnutý strop, obloženie stĺpikov a slnečné clony. STARIA pre siedmich cestujúcich vo výbave Luxury ponúka prémiový audiosystém BOSE s až 12 reproduktormi. Cena modelu STARIA v 7-miestnom vyhotovení vo výbave Luxury je 58 490 € s DPH. Zákazníci si môžu priplatiť panoramatické strešné okno (1 200 €) a príplatkový farebný lak (760 €).

Vyše stovka kusov pre slovenský trh

Na model STARIA poskytuje výrobca 3 roky záruky bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov a 3 roky asistenčnej služby. V rámci akciovej ponuky môžu zákazníci získať zľavu aj na sadu zimných pneumatík.

Nový Hyundai Staria

Importér značky Hyundai potvrdil, že v roku 2023 sa na Slovensku do predaja dostane vyše stovka vozidiel STARIA. Prvé kusy je už v súčasnosti možné vidieť vystavené v showroomoch viacerých autorizovaných predajcov.

Zdroj: Hyundai

Exit mobile version