Autoinak.sk

Honda na výstave CES 2017 predstavila koncept „Cooperative Mobility Ecosystem“

Honda odhalila svoj koncept ekosystému kooperatívnej mobility na výstave CES 2017 v Las Vegas. Je založený na prepojení sily umelej inteligencie, robotiky a veľkého množstva údajov pri pretváraní mobility a zlepšovaní kvality života zákazníkov. Koncept spoločnosti Honda sa predstavuje množstvom ukážok prototypov a technológií predvídajúcich budúcnosť, v ktorej vozidlá navzájom komunikujú.

Súčasťou je tiež infraštruktúra, ktorá znižuje dopravné zápchy a eliminuje dopravné nešťastia, pričom zvyšuje produktivitu používateľov komunikácií a poskytuje nové druhy zábavných zážitkov vo vozidle. Vozidlá budú poskytovať nový prínos autonómnym poskytovaním služieb v čase, keď ich nepoužívajú ich majitelia.

V rámci konceptu „ekosystém kooperatívnej mobility“ odhalila Honda vývojovú štúdiu elektrického autonómneho automobilu Honda NeuV, vybaveného „emočným motorom“ s umelou inteligenciou (AI) a automatizovaným osobným asistentom, čím vytvorila nové možnosti pre ľudskú interakciu a nový úžitok pre zákazníkov.

Globálna spoločnosť zameraná na mobilitu odhalila aj systém Moto Riding Assist – vývojovú štúdiu motocykla, v ktorej je na udržiavanie rovnováhy využitá robotická technológia spoločnosti Honda.

„Už od nášho založenia sa Honda zameriavala na vytváranie technológií, ktoré pomáhajú ľuďom,“ povedal Yoshiyuki Matsumoto, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Honda R&D Co., Ltd. „Našim cieľom je prezentovať cestu k technológii budúcnosti, ktorej výsledkom je nová definícia zážitku z mobility.“

Exit mobile version