Autoinak.sk

Honda pripravila nové verzie “hot hatch” modelu Civic Type R

2020 Civic Type R Line Up

Japonská automobilka Honda rozširuje modelový rad Civic Type R o dva nové modely, Limited Edition a Sport Line. Obe verzie stavajú na dynamických vlastnostiach štandardného modelu Type R GT a zároveň každý z nich prichádza s autentickou osobnosťou.

Modeli Civic Type R Limited Edition predstavuje tú najextrémnejšiu verziu slávneho hot hatch s logom Honda . Vyznačuje sa novými ľahkými komponentmi, odľahčeným interiérom a predovšetkým zdokonalenými jazdnými vlastnosťami.

Honda Civic Type R GT pre rok 2020
Honda Civic Type R GT pre rok 2020

Druhou novinkou pri modelovom rade Type R je verzia Sport Line. Jej dizajn má upútať zákazníkov, ktorí hľadajú štíhlejší vzhľad svojho výkonného hatchbacku. Poznávacím znamením je nízky zadný spojler, 19-palcovými zliatinovými kolesami a čiernym interiérom, pričom si zachováva vynikajúce charakteristiky, ktoré sú typické pre modely Type R.

Modely Civic Type R pre rok 2020

Všetky modely rozšíreného radu Honda Civic Type R pre rok 2020 vrátane existujúceho Typu R GT získali veľké množstvo vylepšení vylepšení. Predný nárazník dostal plynulejší dizajn. Nižšie umiestnené hmlové svetlá sa vyznačujú novým symetrickým dizajnom s hladkým povrchom a štíhlymi štýlovými stieračmi. Čistejšie štýlové smerovanie, ktorým sa budú vyznačovať všetky modely Civicu, je doplnené prepracovaným zoskupením LED svetlometov a denných prevádzkových svetiel.

Tieto vylepšenia spolu s modernizovaným chladičom zabezpečujú zníženie teploty chladiacej kvapaliny až o 10 stupňov , čp je užitočné v situáciách s vysokými nárokmi, napríklad pri jazde na okruhu.

Každý model Civic Type R má výrobný štítok s poradovým číslom

Aj pruženie nového modelu Civic Type R prešlo vylepšeniami z dôvodu lepšej odozvy a ostrejšieho riadenia. Riadiaci softvér systému adaptívneho tlmenia teraz vyhodnocuje podmienky vozovky rýchlejšie, výsledkom čoho sú zlepšené reakcie tlmičov na lepšiu odozvu riadenia a kvalitu jazdy.

Kvôli zlepšeným brzdným vlastnostiam je nový Civic Type R vybavený modernizovaným brzdovým systémom s dvojdielnymi prednými plávajúcimi brzdovými kotúčmi a novými brzdovými doštičkami.

Predstavenie systému Honda LogR

Nový systém, známy ako Honda LogR, je kombináciou palubného počítača a snímačov modelu Type R s aplikáciou pre smartfóny a vodičom pomáha monitorovať a zaznamenávať mnoho výkonnostných parametrov. Prostredníctvom využitia algoritmu pre plynulú jazdu im pomáha aj zlepšovať jazdné zručnosti na závodnej trati aj mimo nej. Vďaka prístupu k palubnému počítaču modelu Type R dokáže Honda LogR poskytovať omnoho viac detailov, ako aplikácie na zaznamenávanie výkonu od tretích strán.

Interiér modelu Honda Civic Type R Sport Line

Honda LogR má tri hlavné funkcie: monitorovanie charakteristík, režim záznamu a režim automatického skóre. Monitorovanie charakteristík poskytuje vodičovi informácie o vozidle cez obrazovku audiosystému za predpokladu, že aplikácia je aktívna. Režim zaznamenávania zaznamenáva časy okruhov na trati, čím vodičom umožňuje zlepšovať ich jazdné vlastnosti na trati. Funkcia automatického skóre podporuje bežné jazdenie monitorovaním brzdenia, akcelerácie, otáčania volantom a jazdou v priamom smere a na základe algoritmu plynulosti generuje skóre vodiča.

100 kusová séria Honda Civic Type R Limited Edition

Pri vývoji nového modelu Civic Type R Limited Edition sa kládol hlavný dôraz na výkonnosť na pretekárskej trati a navrhnutý a vyvinutý bol tak, aby sa stal najdynamickejším hatchbackom s pohonom predných kolies, aký je k dispozícii. Vďaka novým ľahkým komponentom a odľahčenému interiéru, zameranému na vodiča, je doteraz najextrémnejšou verziou ikonického modelu Civic Type R.

Pre Európu bude vyrobených len 100 kusov, každý z nich bude využívať výnimočnú dynamiku a jazdné vlastnosti štandardného modelu Civic Type R. Nová verzia Limited Edition sa vyznačuje kovanými 20“ kolesami BBS z ľahkej zliatiny s pneumatikami Michelin Cup 2.

Hodna Civic Type R Limited Edition pri do Európy v obmedzenej 100 kusovej sérii

Na vyjadrenie extrovertnej povahy modelu Civic Type R Limited Edition sa spolu s chrómovým znakom Civicu vzadu predstavuje aj nová exkluzívna žltá farba „Sunlight Yellow“.

Interiér modelu Civic Type R Limited Edition odráža športovú pokrvnú líniu Hondy: vyznačuje sa červenými anatomickými sedadlami a červeným alkantarovým volantom, ktoré sú doplnené radiacou pákou v tvare kvapky. Každý model má svoju plaketu s označením výrobného čísla automobilu

Nový model Limited Edition si zachoval výkonný 2,0-litrový motor VTEC Turbo z Type R. Maximálny výstupný výkon je 320 koní pri 6500 ot/min a maximálny krútiaci moment je 400 Nm od 2500 ot/min do 4500 ot/min. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h sa dosiahne za 5,7 sekundy.

Honda Civic Type R Sport Line

Kompletný modelový rad Honda Civic Type bude k dispozícii už od mája tohto roka.

Zdroj: Honda

Exit mobile version