Autoinak.sk

Hybridy sú v kurze, Toyota ich v Európe predala už viac 3 milióny

Toyota predala v Európe už viac ako 3 milióny hybridov

Čoraz silnejúci tlak na znižovanie emisii nových automobilov doprevádzaný hrozbou obrovských pokút nahráva čoraz viac vozidlám s ekologickejšou kormou pohonu. Výborným kompromis medzi spaľovacím motorom a čistým elektromobilom predstavuje hybrid. Globálnym lídrom medzi automobilky s týmto typom pohonu je japonská Toyota.

Japonci predali od roku 2000 v Európe už viac 3 milióny vozidiel s hybridným elektrickým pohonom (HEV). Pritom len v roku 2019 sa ich minulo v európskom priestore minulo približne 550 000 kusov. Jubilejným trojmiliónty hybridom s logom značky Toyota predaným v Európe bol model Corolla GR Sport odovzdaný zákazníkovi v Španielsku.

3-miloóny hybrid putoval Corolla GR sport putoval do Španielska

Spoločnosť Toyota Motor Europe spustila predaj hybridných elektrických vozidiel pred 20 rokmi modelom Prius. Dnes si európski zákazníci môžu vybrať z 20 rôznych hybridných modelov naprieč značkami Toyota a Lexus, čo v roku 2019 predstavovalo 52 % z celkového predaja a 63 % objemu predaja v západnej Európe.

Vďaka svojej dlhodobej stratégii so zameraním na hybridné elektrické hnacie ústrojenstvo u väčšiny modelových radov sa spoločnosť Toyota stala lídrom pri plnení prísnejších emisných noriem v Európe, ktoré sú pre tento a budúci rok stanovené na 95 g/km. Plne hybridná technológia je totiž neuveriteľne efektívna, pokiaľ ide o prevažne bezemisné jazdu v mestách.

Toyota predala po celom svete už viac ako 15 miliónov plne hybridných áut, vďaka čomu v globálnom meradle znížila emisie CO2 o viac ako 120 miliónov ton. Hybridná technológia Toyota je tiež základom stratégie spoločnosti zameranej na presadzovanie rôznorodých typov pohonov od hybridov cez plug-in hybridy po elektromobily.

Hybridná technológia v globálnom meradle | Fakty a čísla
1,6 milióna približné ročné predaje hybridov
1997 rok uvedenia prvého hybridného vozidla Toyota Prius na trh
120 miliónov ton objem úspor CO2 vďaka 15 miliónom predaných hybridov
44 počet hybridných modelov v predaji
> 90 počet krajín, kde sa predávajú hybridy Toyota

Zdroj: Toyota

Exit mobile version