Autoinak.sk

Hyundai postupne predstavuje druhého člena rodiny N

Nový Hyundai i20 N

Kórejsky Hyundai trafil v podobe svojho modelového radu i30N klinec po hlavičke. Ambiciózny nováčik sa veľmi rýchlo zaradil k špičke kategórie „hot hatch.“ Bolo len otázkou času kedy sa aj v našom priestore divízia N rozšíri aj o ďalších členov.

Ideálnou príležitosťou pre príchod ďalšieho člena N rodiny predstavuje nová generácia modelu i20. A Hyundai aktuálne prináša prvú ukážku svojho najnovšieho vysokovýkonného modelu, ktorým je úplne nový i20 N. Tento hot hatch je pripravený aj na jazdu na pretekárskej dráhe, vychádza z novej generácie modelu i20 a je inšpirovaný rely autom i20 WRC. Rovnako ako ostatné modely Hyundai N, aj nový Hyundai i20 N ponúka exkluzívny výkon motora a dynamické technologické inovácie, ktoré uspokoja nadšencov zameraných na výkon.

Nový Hyundai i20 N spoznáme kompletne spoznáme už onedlho

Dizajn úplne nového modelu i20 N sa vyznačuje dynamickým vzhľadom založeným na novej dizajnovej identite Hyundai Sensuous Sportiness. Prednej časti dominuje väčší otvor na prívod vzduchu pre turbomotor a chladenie bŕzd. Vozidlo má 18-palcové kolesá so sivou matnou povrchovou úpravou a brzdovými strmeňmi značky N, rovnako ako jedinečné bočné prahy, ktoré podčiarkujú jeho športové charakteristiky. Výrazný zadný spojler zvyšuje aerodynamický výkon vozidla a sľubuje zábavu za volantom na akejkoľvek ceste a za každého počasia.

DNA motoršportu tiež podčiarkuje pre N modely charakteristická farba Performance Blue a strecha v čiernej farbe Phantom Black.

Pre fanúšikov N modelov Hyundai ponúka automobilka aj krátku ukážku charakteristického zvukového prejavu nového i20 N.

Zdroj: Hyundai

Exit mobile version