Autoinak.sk

Hyundai predstavil novú generáciu modelu i10

Čoraz ambicióznejší Hyundai priviezol na autosalón vo Frankfurte nad Mohanom hneď niekoľko zaujímavých noviniek. Najmenšou z nich je nová generácie modelu Hyundai i10.
Najnovší prírastok do rodiny modelov radu Hyundai i sa vyznačuje novým dynamickým dizajnom, špičkovou konektivitou a balíkom pokročilých bezpečnostných systémov.

Od svojho uvedenia v roku 2008 sa model i10 výrazne podieľal na úspechoch značky Hyundai v Európe. Rovnako ako predchádzajúca generácia modelu, aj nový i10 je navrhnutý, vyvinutý a vyrobený v Európe. Jeho vonkajšie telo paradoxne zabezpečuje vynikajúcu priestrannosť a pohodlie. Zaujímavosťou je i jednen z najkomplexnejších balíkov bezpečnostných systémov v A-segmente.

Nový Hyundai i10

Dynamický a elegantný dizajn modelu i10 prináša kontrast medzi jeho hladkými povrchmi a ostrými líniami. V porovnaní so svojím predchodcom má úplne nová i10-tka vylepšené proporcie: má zníženú strechu o 20 mm a karosériu širšiu rovnako o 20 mm. Vozidlo môže byť navyše vybavené novo navrhnutými voliteľnými 16-palcovými zliatinovými diskami kolies.

Široká predná mriežka mu dodáva športový charakter, okrúhle LED denné svetlá nadväzujú na dedičstvo predchádzajúcej generácie i10. Interiér novej generácie i10 pôsobí mladistvým a moderným dojmom bez toho, aby bola ohrozená užívateľská prívetivosť.

V priestrannosti interiéru nadväzuje nový i10 na predchádzajúcu generáciu tohto modelu. Vozidlo je vybavené aj viacerými veľkorysými úložnými priestormi: vo dverách, v palubnej doske a aj nad schránkou na strane spolujazdca. Vďaka objemu 252 litrov má i10 jeden z najväčších batožinových priestorov v segmente. Nakladacia plocha je položená o 29 mm nižšie, čo uľahčuje nakladanie batožiny do kufra.

Pohľad do interiéru

Nová generácia i10 disponuje konektivitou, ktorá ju radí k lídrom v segmente. Všetky pokročilé technologické funkcie sú integrované do 8-palcového farebného dotykového displeja, ktorý patrí k najväčším v segmente A. Apple CarPlay a Android Auto zaručujú bezproblémovú integráciu, bezpečnú prevádzku a zrkadlenie mobilných zariadení založených na operačných systémoch iOS alebo Android. K dispozícii je i bezdrôtové nabíjanie smartfónov.

Úplne nový i10 má jeden z najkomplexnejších bezpečnostných balíkov vo svojej triede a je vybavený najnovšími aktívnymi bezpečnostnými a asistenčnými funkciami Hyundai SmartSense, ktoré spĺňajú najvyššie európske bezpečnostné normy. Systém na predchádzanie čelným zrážkam využíva multifunkčnú kameru na detekciu nielen automobilov, ale aj chodcov pred vozidlom. Asistent prepínania diaľkových svetiel je zasa navrhnutý tak, aby automaticky prepínal medzi diaľkovým a stretávacím svetlom, a poskytoval optimálne osvetlenie cesty.

Video Hyundai i10

Medzi ďalšie bezpečnostné prvky, ktoré sú k dispozícii v úplne novom modeli i10, patrí asistent udržiavania vozidla v jazdnom pruhu, monitoring únavy vodiča (a inteligentná detekcia maximálnej povolenej rýchlosti (ISLW).

Novinka je k dispozícii s dvoma motormi. Prvým je 1,0-litrový MPi 3-valec s výkonom 67 konských síl. Výkonnejšou voľbou je 1,2-litrovým 4-valcom MPi s výkonom 84 koní. Oba motory sú k dispozícii buď s 5-stupňovou manuálnou alebo 5-stupňovou automatizovanou manuálnou prevodovkou.

Zdroj: Hyundai

Exit mobile version