Autoinak.sk

Hyundai predstavil nový model Santa Fe

Nový Hyundai Santa Fe

SUV Hyundai Santa Fe sa nielen na Slovensku teší značnej obľúbenosti. Zákazníci si tento model obľúbili nielen pre jeho úžitkové a technologické vlastnosti ale aj pre výhodný pomer medzi nadobúdacou cenou a následne získanou hodnotou. Aktuálna štvrtá generácia sa pritom na našom trhu predáva ešte len približne dva roky.

Automobilka Hyundai zverejnila nedávno prvé fotografie a informácie o novom modeli Santa Fe. Zdokonalená vlajková loď kórejskej značky v Európe prináša množstvo prémiových prvkov, ako aj nové hybridné a plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo. Novinka je prvým modelom značky Hyundai v Európe, ktorý bude využívať novú úplne novú konštrukčnú platformu. Toto riešenie prispieva k zvýšeniu výkonnosti, efektivity ale aj bezpečnosti.

Nový Hyundai Santa Fe

Nové Santa Fe sa približuje prémiovému segmentu

Významná evolúcia prichádza symbolicky v čase 20. výročia najdlhšie vyrábaného modelového radu SUV značky Hyundai, ktorým je práve model Santa Fe. V Európe predáva sa toto SUV predáva už od roku 2001. Zmeny, ktoré prináša nový model, robia zo Santa Fe prémiový model v kategórii rodinných SUV. Po prvý raz je v Santa Fe k dispozícii hybridný a plug-in hybridný pohon. Okrem toho nový model Santa Fe prináša výrazný a charakteristický nový dizajn, ako aj široké spektrum nových technológií a bezpečnostných prvkov.

Výrazný dizajn a nezameniteľný vzhľad

Dizajn novinky prináša mimoriadne robustný vzhľad. Predná časť na prvý pohľad upúta charakteristickou širokou maskou chladiča, ktorú lemujú predné svetlomety. Zvýraznené trojrozmerné vyhotovenie mriežky chladiča podporuje celkovo robustný charakter. Unikátnym prvkom je denné LED svetlá v tvare písmena T. V spodnej časti nárazníka robustný nájazdový štít lemuje spodný otvor na vstup chladiaceho vzduchu. Zároveň vizuálne podporuje architektúru masky chladiča. Výrazný charakter nového modelu Santa Fe podporujú aj široké obklady lemov blatníkov a disky kolies z ľahkej zliatiny s novým dizajnom a s veľkosťou až do 20 palcov. Na zadnej časti karosérie nový dizajn zadných skupinových svetiel s horizontálne pretiahnutou svetelnou grafikou vizuálne rozširuje karosériu. Zadné svetlá sú navzájom prepojené reflexným pásom červeného odrazového skla.

Interiér nového modelu Hyundai Santa Fe

Nový Luxury Package pre prémiový vzhľad

Po prvý raz v automobile značky Hyundai bude pre nový model Santa Fe k dispozícii aj príplatkový balík Luxury Package, ktorý vozidlu dodá zvlášť vycibrený vzhľad. Exteriérový balík zahŕňa 20-palcové disky z ľahkej zliatiny so špeciálnym dizajnom, ako aj bočné plastové obklady a spodné časti nárazníkov lakované vo farbe karosérie namiesto štandardného matne čierneho vyhotovenia.

Zmenami prešiel aj interiér

Interiér nového Santa Fe poskytuje viac priestoru a ešte vyšší komfort. Na luxusnú nôtu útočí použitie materiálov s mäkkým povrchom soft-touch. Spodná časť prístrojového panelu a stredová konzola majú nový dizajn. Nový je aj dotykový displej systému infotainmentu s uhlopriečkou 26 cm (10,25 palca). Nová splývajúca stredová konzola, vybavená tlačidlami elektronického ovládania automatickej prevodovky (shift-by-wire), je pripojená k bezpečnostnému čalúneniu prístrojového panelu elegantným oblúkom. Po prvý raz má nové Santa Fe prepínač jazdných režimov Terrain Mode – otočný gombík na stredovej konzole umožňuje pohodlne prepínať jednotlivé režimy pre jazdu v špecifických podmienkach.

Nový Hyundai Santa Fe dostane aj hybridné pohonné jednotky

Nástup elektrifikovaných pohonných jednotiek

Nadväzujúc na európsku popularitu modelov Kona Electric a Kona Hybrid Hyundai rozširuje ponuku elektrifikovaných pohonov aj do svojom vlajkovom SUV v Európe. Santa Fe bude prvým modelom Hyundai v Európe, ktorý sa bude predávať s novými pohonnými agregátmi ‘Smartstream’ hybrid a plug-in hybrid.

Zdroj: Hyundai

Exit mobile version