Autoinak.sk

Ikonická a rešpektovaná divízia Renault Sport sa mení na Alpine Cars

Nový šéf skupiny Renault Luca de Meo už krátko po nástupe do svojej funkcie predstavil ambiciózny plán s názvom Renaulution, pre všetky značky patriace pod krídla francúzskej automobilky Renault. Nová stratégia má zabezpečiť všetkým členom skupiny jasnú perspektívu a kontinuálny rast.

Organizačné zmeny sa pritom dotkli a renomovanej športovej divízie Renault Sport. Predzvesťou zmien v tomto smere bolo už premenovanie francúzskeho tímu F1 z Renault na Alpine. Ďaľším krokom k naplneniu novej stratégie predstavujú zmeny v divízii Renault Sport. Pýcha Skupiny Renault mení svoje meno, no silná tradícia tým nekončí, práve naopak!

Divízia Renault Sport sa ponovom mení na Alpine Cars
Divízia Renault Sport sa ponovom mení na Alpine Cars

Divízia Renault Sport Cars a Renault Sport Racing sa spojili do jedného subjektu pod značku Alpine. Alpine prináša vierohodnosť autentickej značky, schopnosti špecializovanej výroby, technické majstrovstvo a mediálny záujem spojený s pretekmi Formula 1. Tieto komponenty prinesú značke Alpine ešte vyššiu trhovú hodnotu práve v spojení so športovými vozidlami.

Od 1.mája sa divízia Renault Sport Racing so základňou v Les Ulis premenováva na Alpine Cars. Nateraz posledným produktom vyvinutým ešte pod krídlami pôvodnej divízie je horúca novinka v podobe faceliftovaného ikonického hot-hatch Renault Megane R.S.

Zdroj: Renault

Exit mobile version