Autoinak.sk

Kia odhalila prvú ochutnávku novej generácie SUV Sportage

Prvá ochutnávka nového modelu Kia Sportage

Obľúbené SUV Kia Sportage patrí spolu s modelovým radom Kia Ceed tradične k pýche slovenského výrobného závodu značky Kia. Aktuálne Kia odhalila prvé oficiálne zábery úplne nového modelu Sportage, teda celkovo už piatej generácie svojho najobľúbenejšieho SUV. Nový Sportage, ktorý má byť oficiálne predstavený v júli v Kórei, bol dôsledne spracovaný s cieľom nastaviť nové štandardy vo svojom segmente – svojím vyspelým dizajnom exteriéru aj interiéru, technológiami pripojenia a vysoko účinnými pohonnými jednotkami.

Prvá ochutnávka nového modelu Kia Sportage

Začiatkom tohto roka Kia predstavila svoj nový dizajnový jazyk „Zjednotenie protikladov“, ktorý sa v dizajnérskej obci stretol s veľkým ohlasom. Tvorí podstatu nového modelu Sportage a ovplyvňuje každý aspekt jeho vzhľadu i charakteru. Prvé zábery naznačujú na SUV asertívny a špičkový charakter, ktorý vzdáva hold dokonalosti a jednoduchosti prírody a súčasne vyjadruje spojenie s novým dizajnovým smerovaní značky.

Atletický exteriér a inovatívny interiér

Nový model Sportage má atletický postoj a výraznú, no pritom rafinovanú siluetu. Medzi pozoruhodné nové dizajnové detaily patria ostré a napnuté bočné línie karosérie, ktoré rozvlňujú celý povrch vozidla. Predná časť okamžite zaujme svojím podnetným štýlom a detailnou čiernou grafikou mriežky chladiča, ktorá sa tiahne po celej šírke prednej masky. Zadné vystúpené atletické línie jemne klesajú k štíhlym svetlám na denné svietenie, ktoré lemujú nové logo Kia a znak Sportage. Náčrty dizajnu interiéru odhaľujú priestor orientovaný na vodiča, ktorý sa pohráva s odvážnym charakterom, jemnou kvalitou a inovatívnymi technológiami. V jeho centre sa vyníma krásne tvarovaný integrovaný zakrivený displej.

Avízo interiéru nového modelu Kia Sportage

Ďalšie podrobnosti týkajúce sa dizajnových prvkov úplne nového modelu Sportage automobilka predstaví v nasledujúcich týždňoch.

Zdroj: Kia

Exit mobile version