Autoinak.sk

Kia Pro Ceed – žilinské prekvapenie je už odhalené

Nová Kia ProCeed predstavuje spojenie úžasného dizajnu s priestorom a všestrannosťou vozidla typu tourer v päťdverovej karosérii „shooting brake“. Tretia karosárska verzia modelového radu Ceed, bola v Barcelone predstavená ešte pred verejnou premiérou na Autosalóne Paríž 2018 a pred tým, než sa začiatkom roka 2019 začne predávať exkluzívne európskym vodičom.

Nový ProCeed, ktorý prevzal názov z druhej generácie trojdverového kupé Kia pro_cee’d, bol navrhnutý, vyvinutý a skonštruovaný v Európe. ProCeed je výsledkom práce tímu dizajnérov ako aj tímu vývoja a výskumu spoločnosti Kia v Európe a bude sa vyrábať v žilinskom závode značky. Bude sa vyrábať spoločne s modelmi Kia Ceed a Ceed Sportswagon, ktoré sa prvýkrát predstavili začiatkom tohto roka.

Vďaka odvážnemu dizajnu a konštrukcii ho možno považovať za najšportovejšieho predstaviteľa novej modelovej rodiny Ceed. A presne v tomto duchu bude k dispozícii aj vo verzii GT Line alebo vysokovýkonnej verzii GT.

Výroba modelu ProCeed s karosériou „shooting brake“ sa spustí v novembri, pričom predávať sa začne v Európe od prvého štvrťroka 2019. V zmysle prísľubu kvality spoločnosti Kia sa naň bude vzťahovať záruka na 7 rokov (alebo 150 000 km), ktorá je najvyššia v odvetví.

Jedinečná silueta karosérie „shooting brake“.Nová Kia ProCeed odráža ducha a športový charakter hatchbacku Kia pro_cee’d druhej generácie. Svojím konštrukčným riešením „shooting brake“ predstavuje ProCeed alternatívu k tradičnému trojdverovému hatchbacku, pričom jeho pôsobivé rozmery sa spájajú s kompaktnou stopou, ktorá čo-to naznačuje o jeho skvelej obratnosti. ProCeed s DNA vozidiel kupé je nižší a dlhší než model Ceed, či už vo verzii päťdverového hatchbacku alebo Sportswagon. Svoj pôsobivý zovňajšok však dopĺňa o dávku všestrannosti, čím získava jedinečnú siluetu s naklonenou zadnou časťou, ktorá nemá v triede rodinných vodidiel obdobu.

Exit mobile version