Autoinak.sk

Kia vylepšila model Ceed

Vynovený model rad Kia Ceed

Modelový rad Kia Ceed sa aktuálne dočkal vylepšení, ktoré okrem iného zahŕňajú aj nasadenie nového loga značky. Päťdverový hatchback, športové kombi a verzia „shooting brake“ prinesú kompletne prepracovaný dizajn prednej časti, športové vylepšenia zadnej časti, zliatinové disky kolies v novej úprave, svieže farby karosérie a vynovený interiér. Nové modely sa začnú predávať začiatkom štvrtého štvrťroka, zatiaľ čo úspešný model XCeed ako športová alternatíva tradičného SUV dostane facelift na budúci rok. Vzhľadom na aktuálne trendy u zákazníkov i v samotnom odvetví bude tento rad modelov v ponuke aj s novými pohonnými jednotkami a prevodovkami.

Kia ponúka jednu z najkomplexnejších zostáv vozidiel v rámci segmentu C. Trvalá prítomnosť radu Ceed v jej ponuke zvýrazňuje vynikajúcu reputáciu a príťažlivosť týchto vozidiel pre zákazníkov. Ceed je dlhodobo uznávaný vďaka svojej kľúčovej úlohe pri etablovaní kórejskej značky v Európe a bol prvým vozidlom, ktoré spoločnosť Kia navrhla, skonštruovala a vyrobila v Európe špeciálne pre Európanov a ich vkus. Rad vozidiel Ceed dnes predstavuje 28% podielu značky Kia na európskom trhu a zostáva na tomto trhu silným konkurentom vo všetkých segmentoch. Dnes stojí sebavedome vedľa mnohých najpredávanejších značiek, ktoré v tomto segmente dominujú už celé desaťročia.

Vynovený model rad Kia Ceed

Moderný dizajn

Pri pohľade zvonka zaujme omladený exteriér, ktorý vytvára pocit vitality a dodáva vozidlu moderný a dynamický charakter na ceste. Na kompletne prepracovanej prednej časti sa vyníma nové logo Kia Kultová mriežka chladiča v tvare tigrieho nosa, podľa ktorej je každé vozidlo Ceed jasne rozpoznateľnou Kiou, má vo svojom novom stvárnení lesklú čiernu úpravu s matným horným a dolným chrómovým obložením v tvare krídla, ktoré vytvára elegantný a moderný vzhľad. Plug-in hybridné modely (PHEV) majú uzavretú mriežku chladiča s nápadnou povrchovou úpravou v kontrastných farbách. Do strán cez predný nárazník vystreľujú dva veľké bočné vetracie otvory, čo vytvára športovejší vzhľad. Motív „krídla“ sa opakuje aj v ďalších prvkoch dizajnu prednej časti, ako je napríklad matné chrómové obloženie spodnej mriežky chladiča s prívodmi vzduchu alebo výrazné bočné obloženie, ktoré siaha až do oblúku predného kolesa. Na zadnej časti vozidla bol v záujme zvýraznenia jednoduchosti nového znaku Kia vyhladený povrch medzi združenými svetlami LED, aby zodpovedal elegantnému novému logu značky. Model PHEV má nový znak viac v súlade s nedávno aktualizovaným vzhľadom loga spoločnosti. Zadný športový nárazník je doplnený o nový difúzor lesklej čiernej farby a evokuje matnú chrómovú povrchovú úpravu, ktorá zdobí prednú časť.

Nová Kia ProCeed GT

Všetky modely a varianty radu Ceed majú nové svetlomety s technológiou Full LED s integrovanými svetlami na denné svietenie, ktoré zvyšujú viditeľnosť a bezpečnosť na ceste. Pohľad zboku odhalí na všetkých variantoch modelovej zostavy pútavý nový dizajn zliatinových diskov kolies. Momentálne je v ponuke šesť nápadných štýlov. Za modelmi s výbavou GT sa budú všetky hlavy otáčať vďaka niektorým dizajnovým inováciám na mieru a spletitým dizajnom, ako sú napríklad živé červené akcenty vpredu, po stranách a vzadu, ktoré zvýrazňujú športovú zdatnosť vozidla.

Luxusný a technologicky špičkový interiér

Na palube vozidiel vynoveného radu Ceed vodiča hneď privíta elegantný dekor interiéru, príjemné sofistikované farby, materiály príjemné na dotyk a usporiadanie, ktoré zaručuje všetkým cestujúcim maximálne pohodlie. Panoramatické strešné okno zaisťuje spojenie s prírodou a vytvára pocit priestoru, ktorý vyvoláva inšpiráciu.

Interiér nového modelového radu Kia Ceed

Sedenie je v ponuke v deviatich vyhotoveniach čalúnenia, z ktorých štyri sú v tejto inovovanej podobe modelovej zostavy nové. Na výber sú anatomické sedadlá z čiernej velúrovej s kontrastným prešívaním okrajov v sivej farbe na modeloch GT-Line a charakteristickej červenej farbe na modeloch GT. V dizajne oboch verzií, GT-Line aj GT, má hlavica radiacej páky s novou úpravou moderný vzhľad, zatiaľ čo modely s automatickou prevodovkou sa vyznačujú vyššou mierou luxusu vďaka hlavici radiacej páky z perforovanej kože, ktorá vytvára príjemný pocit na dotyk. Verzie s plne automatickou prevodovkou sa dodávajú s lesklým čiernym zobrazovacím panelom PRND.

V interiéri modelu Ceed sa stretáva moderný štýl a vzhľad s luxusnými funkciami a najmodernejšími technológiami. Veľká 12,3-palcová obrazovka združeného prístroja je spojená s 10,25-palcovou obrazovkou v záujme ďalšieho rozšírenia interakcie vodiča s vozidlom. Každý aspekt interiéru bol navrhnutý s ohľadom na praktické využitie, ako napríklad spínač elektronickej parkovacej brzdy a ďalšie funkcie založené na princípe „ľahko viditeľné, ľahko použiteľné“, ktorý je základom dizajnu vo vnútri kabíny.

Nová Kia Ceed GT-Line

Pokročilé hnacie sústavy

Nový rad Ceed ponúka kupujúcim komplexný výber konfigurácií pohonného ústrojenstva vrátane plug-in hybridných (PHEV) a mild-hybridných (MHEV) motorov s výkonom od 100 k do 204 k. Záujemcovia o model Ceed majú tiež na výber preplňované zážihové a vznetové motory – konkrétne 1,0-litrové a 1,5-litrové zážihové a 1,6-litrové vznetové motory, pričom všetky využívajú technológiu Smartstream od spoločnosti Kia.

Technológia motorov Smartstream v sebe obsahuje pokročilú a ekologicky šetrnú technológiu nepretržitej regulácie ventilov motorov (CVVD) od spoločnosti Kia na optimalizáciu výkonu. Plynulo variabilné časovanie ventilov (CVVT) tiež slúži na zníženie spotreby paliva spolu s nízkotlakovým systémom recirkulácie výfukových plynov (LP EGR), ktorý vracia časť horúcich plynov produkovaných motorom do spaľovacej komory, čím vzniká chladiaci účinok a znižujú sa emisie oxidov dusíka.

K hlavným vizuálnym zmenám patrí aj nové logo

Nový 1,5-litrový motor T-GDi sa vyrába v slovenskom závode spoločnosti Kia v Žiline – kde sa vyrába aj celá rodina vozidiel Ceed. Nový motor Smartstream, ktorý vystriedal doterajší 1,4-litrový agregát T-GDi, je spojený so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou (7DCT) alebo šesťstupňovou manuálnou prevodovkou (6MT) a dodá 160 k výkonu a zároveň znižuje emisie. Nový motor 1.5T je v ponuke aj ako MHEV, zatiaľ čo vznetový model Ceed, ktorý dodáva 136 k výkonu, je v ponuke iba ako mild-hybrid, ktorý je možné spojiť buď s inteligentnou manuálnou prevodovkou (iMT) alebo prevodovkou 7DCT.

V rámci najnovších aktualizácii je radu modelov Ceed po prvý raz zavedená aj technológia MHEV a DCT pre 1,0-litrový preplňovaný zážihový motor, ktorá poskytuje zákazníkom možnosť ďalšieho zníženia emisií z hnacej sústavy. Zavedením novej polohybridnej technológie pohonu do zážihových a vznetových motorov v rámci celého modelového radu Ceed sa znižujú emisie CO2 až o 10 percent (podľa kombinovaného cyklu NEDC 2.0), v závislosti od typu karosérie, výberu prevodovky, výstupného výkonu motora a špecifikácie vozidla. Dôležité je, že zavedením technológie MHEV sa znižuje spotreba paliva bez straty výkonu.

Modely PHEV využívajú zážihový motor 1.6 GDi, ktorý dodá 141 k výkonu a je spojený so šesťstupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Táto hnacia sústava je v rodine vozidiel Ceed nová a spolu s akumulátorom s výkonom 8,9 kWh poskytuje okrem nulových emisií elektrický dojazd 57 km na jedno nabitie, čo je optimálna vzdialenosť pre jazdu v meste.

Modelový rad Kia Ceed patrí v Európe medzi najdôležitejšie produkty značky Kia

Špičkové modely GT sa dodávajú s exkluzívnym 1,6-litrovým motorom T-GDi, ktorý má jedinečný zvuk. Zážihový motor je spojený s prevodovkou 7DCT a dodá 204 k výkonu. Zážitok a prostredie za volantom si môže vodič prispôsobiť aj tak, aby zodpovedalo jeho momentálnej nálade a stavu vozovky. Urobí tak pomocou páčok na volante a troch režimov jazdy: Eco, Comfort a Sport. Režim jazdy GT Sports je špeciálne vyladený podľa potrieb a očakávaní vodiča vozidla GT.

Vznetový mild-hybridný Ceed je jedným z prvých modelov značky Kia, ktorý sa bude v Európe predávať aj s jej novou inteligentnou manuálnou prevodovkou (iMT), vyhradenou výlučne pre polohybridné modely. Tento systém so spojkou bez mechanickej väzby (tzv. „clutch-by-wire“) prispieva k nižšej spotrebe paliva celej sústavy MHEV a nižším emisiám CO2, pričom nestráca nič z atraktívnosti riadenia pomocou konvenčnej manuálnej prevodovky.

Modely radu Ceed sú v ponuke aj so štandardnou šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a veľmi žiadanou dvojspojkovou prevodovkou.

Vynovená rodina vozidiel Ceed sa začne vyrábať v auguste vo výrobnom závode spoločnosti Kia v Žiline a v poslednom štvrťroku bude v predaji v celej Európe.

Zdroj: Kia

Exit mobile version