Autoinak.sk

Ktorý model sa stane európskym autom roka 2021?

Finalisti ankety Car of the Year 2021

Automobilová anketa COTY (Car of the Year), má v Európe tradične najväčší cveng. Koncom minulého roka sme spoznali širší okruh finalistov sezóny 2021. Aktuálne jury pozostávajúce z renomovaných európskych motoristických novinárov a redakcii, zverejnila finálovú sedmičku, ktorá zabojuje o titul európske auto roka 2021.

Skladba finalistov aktuálneho ročníka je až nečakané pestrá. Okrem podvedome očakávaných modelov s elektrickým resp. hybridným pohonom, sa do finálnej zostavy prebojovala aj reinkarnovaná offroad legenda, v podobe nového modelu Land Rover Defender. Zaujímavé je rovnako, že až šesť zo siedmych finalistov pokrývajú európske automobilky. Česť zvyšku sveta bude v tomto ročníku hájiť nová Toyota Yaris.

Anketa COTY o najlepšie európske auto roka sa organizuje už od roku 1963. V porote majú zastúpenie 60 členov najrenomovanejších redakcii z celkovo 23 krajín špecializujúcich sa na automobilový segment. Žiaľ Slovensko ako automobilová veľmoc nemá na rozdiel napríklad od Česka či Slovinska, v tejto zostave stále ani jedného zástupcu. Nového držiteľa prestížneho titulu v ankete COTY, ktorý na pomyselnom tróne vystrieda model Peugeot 208 spoznáme 3.3.2021.

Finalisti ročníka 2021 zoradení v abecednom poradí:

Citroën C4
Cupra Formentor
FIAT 500
Land Rover Defender
Škoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen ID.3


Zdroj: caroftheyear.org

Exit mobile version