Autoinak.sk

Lamborghini vylepšil svoj „základný“ model

Taliansky výrobca superšportových vozidiel z mestečka Sant’Agata Bolognese má v súčasnosti vo svojej ponuke tri modelové rady. Ako zlaté vajce možno označiť SUV model Urus, ktorý Lamborghini zabezpečil odbytové čísla o akých sa značke doteraz ani nesnívalo.

Samozrejme, pravoverní nadšenci superšportových vozidiel aj naďalej uprednostnia niektorý z dvojice čistokrvných Lamborghini. Okrem vlajkovej lode, ktorou je model Aventador, ponúka Lamborghini aj pomyselnú vstupnú bránu do sveta rozzúreného býka.

Najdostupnejšie Lambo štartuje na cenovke cca 160 000 eur.

Na mysli máme samozrejme model Lamborghini Huracán, ktorý podobne ako väčšina modelov tejto automobilky nesie meno podľa slávneho býka z Corridy. Aktuálne najdostupnejšie Lambo, ktoré v zmodernizovanej verzii nesie prívlastok Huracán EVO si je možné zadovážiť až v troch verziách. Okrem modelu Huracán EVO s pohonom všetkých kolies, je k dispozícii aj verzia s otvorenou strechou Huracán EVO Spyder. Treťou možnosťou je variant s pohonom „len“ zadnej nápravy Lamborghini Huracán EVO RWD.

Vylepšená resp. faceliftovaná verziu sa pri modeli s pohonom 4×4 predáva už niekoľko mesiacov. Aktuálne dostala modernizáciu už aj verzia s pohonom zadných kolies. Tu je na prvý pohľad možné identifikovať prostredníctvom o niečo jednoduchšieho predného nárazníka. Kozmetické rozdiely ponúka okrem toho aj zadné difúzory oboch modelov. Špecialitou nového modelu s prívlastkom EVO je taktiež nový žltý odtieň s prívlastkom Giallo Benelus.

Modernizácia v znamení vyššieho výkonu.

Modernizácia so sebou okrem dizajnu priniesla predovšetkým zmeny na báze techniky v útrobách modelu Huracán. V strede vozidla je aj naďalej umiestnený ikonický atmosférický 10-valec o objeme 5,2 litra. Pohonná jednotka sa ale teraz môže pochváliť o 23 kW resp. 20 Nm zvýšeným výkonom. Lamborghini Huracan EVO RWD aktuálne disponuje výkonom až 499 kW, čo je 690 koní. Pre zaujímavosť dodajme, že služobne staršia „štvorkolka“ ponúka výkon až 470 kW, čo je 640 koní. Voľbu prevodovky v oboch prípadoch aj naďalej reprezentuje bleskurýchla dvoj-spojka so siedmimi stupňami. Maximálna rýchlosť modelu s pohonom zadnej nápravy vrcholí na úrovni 325km/h. Špičkový je aj údaj o zrýchlení. Nové Lambo pokorí z pokoja hranicu 100 km/h už za 3,3 sekundy. Funkciu anjela strážneho na seba preberá inteligentne vyladená kontrola trakcie s označením P-TCS (Performance Traction Control System). Tá je samozrejme najviac benevolentná predovšetkým v ultimátnom jazdnom režime Corsa, voliča jazdnách režimov Anima.

Lamborghini Huracán EVO s pohonom zadných kolies

Cena nového modelu začína tesne pod hranicou 160 000 EUR. Prvé kusy nového Lamborghini Huracán EVO RWD, by sa u zákazníkov mali objaviť už na jar tohto roka.

Zdroj: Lamborghini

Exit mobile version