Autoinak.sk

Legendárna Toyota Hilux podstúpila modernizáciu

Nová Toyota Hilux

Ikonický pickup s názvom Hilux patrí bezpochyby k synonymám značky Toyota. Okrem legendárnej japonskej spoľahlivosti si práve tento model v mnohých kútoch sveta dokázal vybojovať veľmi silnú reputáciu. Aktuálne ôsma generácia absolvovala citeľnú modernizáciu. Nový Hilux prichádza s novým dizajnom, výkonný 2,8-litrový turbodieslom a ďalšími vylepšenia v oblasti výkonnosti nielen v teréne aj na cestách v spojení s vyššou mierou pohodlia.

Novinkou je aj najvyšší stupeň výbavy Invincible, ktorý zákazníkom ponúkne na mieru šitý štýl a špičkové vybavenie bez toho, aby utrpela pevnosť a robustnosť vozidla či jeho legendárne atribúty kvality, vďaka ktorým sa stal Hilux najobľúbenejším pick-upom na svete. Úžitkové zaťaženie modelu Hilux na úrovni jednej tony a ťažná kapacita 3,5 tony sú odteraz rozšírené na všetky typy karosérie s pohonom štyroch kolies.

Nová Toyota Hilux s novou top výbavou Invicible

Dizajn a palubné technológie

Predná časť nového Hiluxu je kompletne prepracovaná. Dizajn sa teraz vyznačuje novou, trojrozmernou úpravou mriežky chladiča a predných nárazníkov. Výrazný nový štýl exteriéru je možné ešte vylepšiť prednými a zadnými združenými svetlami LED s novým dizajnom, novými strojom opracovanými a čiernymi 18-palcovými diskami kolies z ľahkých zliatin a výberom troch nových farieb karosérie.

Vo vynovenom interiéri zaujme kombimeter s novým dizajnom a nová obrazovka informačno-zábavného systému v stredovej konzole s uhlopriečkou 8″, ktorá je vybavená mechanickými tlačidlami a číselníkmi na lepšie ovládanie pri všetkých jazdných podmienkach. Vylepšený multimediálny systém obsahuje softvér a obrazovku s rýchlejšou odozvou a jeho súčasťou sú aj integrované systémy Apple CarPlay® a Android Auto™ na pripojenie smartfónov. Rozsiahly zoznam vybavenia obsahuje systém bezkľúčového nastupovania a štartovania vozidla pomocou jediného tlačidla, satelitnú navigáciu, automatickú klimatizáciu, predné a zadné parkovacie senzory a luxusný audiosystém JBL Premium so sústavou deviatich reproduktorov.

Toyota Hilux je najpopulárnejší pickup našej planéty

Hnacie sústavy

Rad pohonných jednotiek nového modelu Hilux je posilnený novým, výkonnejším 2,8-litrovým vznetovým motorom s výkonom 204 koní. Vďaka novému motoru s krútiacim momentom 500 Nm* zrýchli nový Hilux z nuly na 100 km/h za rovných 10 sekúnd* (o 2,8 sekundy rýchlejšie než model s existujúcim 2,4-litrovým motorom), zatiaľ čo priemerná spotreba paliva dosahuje 7,8 l/100 km. Nový 2,8-litrový motor je zameraný na najnáročnejších majiteľov modelu Hilux s možnosťou výberu šesťstupňovej manuálnej alebo šesťstupňovej automatickej prevodovky v spojení s pohonom štyroch kolies.

Jazdná dynamika

Cieľom konštruktérov nového Hiluxu bolo zachovať legendárne terénne vlastnosti tohto modelu a súčasne zlepšiť jeho komfort na cestných povrchoch. Z hľadiska zabezpečenia špičkového výkonu v extrémnych terénnych podmienkach je Hilux jedným z mála modelov, ktoré sú stále verné architektúre s rámovou konštrukciu karosérie, pretože dokáže lepšie odolať krútiacim silám. Komfort a jazdné vlastnosti nového modelu Hilux sú kvalitnejšie vďaka vylepšeným systémom odpruženia a elektrického posilňovača riadenia. Odpruženie má vyladené predné a zadné tlmiče, vylepšenú konštrukciu listovej pružiny a nové puzdro, ktoré zabezpečujú plynulejšiu jazdu a zároveň menšie otrasy pri jazde cez výmole a schodkový terén.

Modernizovaný interiér nového modelu Hilux

Stupeň výbavy Invincible

Najvyšší stupeň výbavy Invincible je v modelovom rade Hilux v ponuke vo variantoch s dvojitou kabínou (Double Cab) a s ďalšou kabínou (Extra Cab). Je na mieru šitý pre používateľov, ktorí využívajú svoje vozidlo na dvojaké použitie a na voľný čas a požadujú pohodlie a rozmanité možnosti pick-upu v kombinácii s dobrodružnejším a sofistikovanejším štýlom a najvyššou úrovňou špecifikácie vybavenia. Medzi dizajnové prvky exteriéru vyhradené pre výbavu Invincible patrí na mieru šitá predná mriežka chladiča a dizajn nárazníka, klznej dosky, blatníka, kľučiek na dverách, kolies a dverí batožinového priestoru.

Predaj nového modelu Hilux sa začne tento rok v júli.

Zdroj: Toyota

Exit mobile version