Autoinak.sk

Mazda poodhalila svoje budúce plány

Japonská Mazda zverejnila aktualizáciu strednodobého plánu riadenia a politiky riadenia spoločnosti Mazda do roku 2030. Dokument zdôraznil, že Mazda pozitívne reaguje na výrazne neisté podnikateľské prostredie a obnovuje svoj záväzok dosiahnuť uhlíkovú neutralitu vo všetkých svojich prevádzkach do roku 2050.

V posledných rokoch sa prostredie pôsobnosti automobiliek s rastom elektrifikovaných produktov a s tým súvisiacimi regulačnými podmienkami dramaticky zmenilo, a to najmä v Európe. Aby spoločnosť Mazda dokázala flexibilne reagovať na takéto budúce zmeny, predstavila vlastný trojfázový plán do roku 2030.

Koncept Mazda Vision Study Model L

Urýchlenie elektromobility v rámci prístupu multiriešení (Multi-Solution)

Od dnešného dňa do konca roku 2024 sa spoločnosť sústredí na dosiahnutie väčšej pružnosti pri zmenách v ochrane životného prostredia, pričom sa zameria na posilnenie vlastného technologického vývoja, dodávateľských reťazcov a úsilia o znižovanie nákladov. Počas tohto obdobia bude spoločnosť Mazda implementáciou vlastného prístupu multiriešení (Multi-Solution) pokračovať v akcelerovaní elektrifikácie svojho vozového parku a uvádzať na trh atraktívne produkty spĺňajúce predpisy a normy na príslušných trhoch. V Európe nás napĺňa nemiernou hrdosťou úspech modelu Mazda MX-30 BEV, neuveriteľné predajné výsledky nedávno predstaveného modelu Mazda CX-60 PHEV, ktorého sa predalo už viac ako 20 000 kusov, a budúcoročný príchod Mazdy MX-30 R-EV a ďalších elektromobilov, vrátane Mazdy CX-80 s tromi radmi sedadiel.

Prechod na elektromobilitu

Od roku 2025 do roku 2027, kedy sa sprísnia predpisy (najmä v Európe), bude spoločnosť Mazda pokračovať vo svojom výrobnom programe s výrobou dielov potrebných na prechod na elektromobilitu. Bude to zahŕňať vylepšenie a využívanie viacerých elektrifikačných a výrobných technológií spoločnosti Mazda, ako aj celosvetový predaj nových batériových elektromobilov (BEV).

Koncept Mazda Vision Study Model L

Napredovanie v zahájení výroby BEV do roku 2030 prostredníctvom strategických partnerstiev

Tento prechod bude dokončený počas tretej fázy do konca roku 2030. Spoločnosť Mazda dosiahne prechod na elektromobilitu prostredníctvom partnerstiev v rôznych oblastiach. Počas prezentácie spoločnosť Mazda informovala o podpísaní dohody o spolupráci na spoločnom vývoji a výrobe vysokoúčinných elektrických pohonných jednotiek so svojimi partnermi. Prvý krokom na ceste k elektrifikácii všetkých svojich modelov do roku 2030 je pripojenie sa spoločnosti Mazda k spoločnému podniku[2] s cieľom vyvinúť vysokoefektívnu výrobnú technológiu a zriadiť výrobno-dodávateľský rámec na elektrické pohonné jednotky.

Vedenie spoločnosti Mazda Corporation (MC) tiež informovalo, že uzavrelo dohodu o spoločnom vývoji[3] na vývoj invertorov vrátane polovodičov z karbidu kremíka a podpísalo dohodu o spoločnom vývoji pokročilých technológií pre motory. Zároveň spolu s dvomi partnerskými spoločnosťami zriadilo spoločný podnik[5], s cieľom získavať nové znalosti a rozvíjať technológiu motorov. Spoločnosť Mazda bude aj naďalej odoberať batérie od svojich partnerských spoločností. Okrem už existujúcich dodávateľov spoločnosť Mazda nedávno uzavrela dohodu so spoločnosťou Envision AESC na dodávky batérií na výrobu elektromobilov v Japonsku. V strednodobom horizonte bude spoločnosť Mazda s postupným zavádzaním výroby ďalších čisto batériových modelov elektromobilov uvažovať o možnosti investovania do výroby batérií.

Koncept Mazda Vision Study Model L

Spoločnosť Mazda bude aj naďalej odoberať batérie od svojich partnerských spoločností. Okrem už existujúcich dodávateľov spoločnosť Mazda nedávno uzavrela dohodu so spoločnosťou Envision AESC na dodávky batérií na výrobu elektromobilov v Japonsku. V strednodobom horizonte bude spoločnosť Mazda s postupným zavádzaním výroby ďalších čisto batériových modelov elektromobilov uvažovať o možnosti investovania do výroby batérií. S postupným zdokonaľovaním vlastných produktov bude spoločnosť Mazda pokračovať vo zvyšovaní ich bezpečnosti. Vyvinie úsilie na vývoj pokročilých asistenčných technológií určených vodičovi a zameraných na človeka s cieľom do roku 2040 úplne eliminovať smrteľné nehody spôsobené akýmkoľvek novým modelom Mazda.

Zdroj: Mazda

Exit mobile version