Autoinak.sk

Mazda prichádza s inovovaným modelom Mazda 6

Mazda prichádza s inovovaným modelom Mazda 6

Automobilka Mazda zmodernizovala svoj vlajkový model Mazda 6. Vylapšenia zahŕňa aj uvedenie špeciálnej edície modelu Mazda 6 20th Anniversary Edition, ktoré pripomínajú 20. výročie prvej generácie modelu Mazda 6. Modernizácia prináša vylepšené jazdné vlastnosti, rozšírenie asistenčných funkcií pre vodiča a komfortných funkcií modelovej série, a tiež prírastok vo forme novej špeciálnej edície Mazda6 20th Anniversary Edition a vynovenej triedy Homura. Súčasťou modernizácie celej produktovej série je tiež inovácia stupňov výbavy tohto radu.

Mazda 6 symbolizuje slogan „Zoom-Zoom.” Od uvedenia prvej generácie modelu Mazda 6 (v Japonsku známa ako Mazda Atenza) na japonský trh v máji 2002 sa toto vozidlo stalo komplexným stelesnením filozofie radosti z jazdy spoločnosti Mazda. Od tej doby prešla Mazda 6 dvoma generačnými obmenami. Pri príležitosti 20. výročia spoločnosť Mazda predstavuje model Mazda6 20th Anniversary Edition, ktorým vyjadruje uznanie a zároveň vďaku svojim verným zákazníkom. Dokonalé remeselné spracovanie a štýlový dizajn evokujú dôstojný charakter a sofistikované jazdné vlastnosti, ktoré sa počas 20-ročnej histórie modelu neustále vyvíjali a vyústili do mimoriadneho vozidla s interiérom povýšeným na vycibrenú eleganciu.

Mazda prichádza s inovovaným modelom Mazda 6

Špeciálna edícia modelu Mazda6 20th Anniversary Edition

• Táto špeciálna edícia je vyjadrením vďaky zákazníkom Mazdy pri príležitosti 20. výročia uvedenia prvej generácie modelu Mazda Atenza na trh v máji 2002.
• Nová prémiová červená farba karosérie Artisan Red, ktorá je v poradí štvrtou verziou nanášanou patentovanou technológiou lakovania Mazda Takuminuri, je dostupná vôbec po prvýkrát, a to exkluzívne pre model Mazda6 20th Anniversary Edition.
• Exteriér: Exkluzívny ornament (znak na prednom blatníku), predná maska chladiča (strieborná), 19-palcové zliatinové disky (vysoký lesk/exkluzívna vlastnosť)
• Interiér: Opierka hlavy predných sedadiel s reliéfnym logom 20. výročia, obloženie interiéru (textília Leganu/hnedá), kožené sedadlá Nappa (bočné strany: koža Nappa/hnedá, stred: textília Leganu/hnedá), dekoračný panel prístrojovej dosky (matná hnedá povrchová úprava)
Mazda6 vo výbave Homura
• Exteriér modernizovaného stupňa výbavy Homura má čierne metalické 19-palcové zliatinové disky a kryty vonkajších spätných zrkadiel (lesklé čierne) ako na aktuálnom modeli, obsahuje však aj čierne predné a zadné charakteristické krídelká, ozdobný prvok spodnej mriežky predného nárazníka a strešné nosiče, čo podčiarkuje športový charakter modelu Mazda 6

Mazda prichádza s inovovaným modelom Mazda 6 a zároveň aj špeciálnou edíciou

Novinky vo všetkých verziách výbav

• Všetky modely majú inovované charakteristiky motorického posilňovača riadenia, ktorý zlepšuje odozvu pri stredných a vysokých rýchlostiach.
• Novinkou je aj jazdná asistenčná funkcia Cruising & Traffic Support (Podpora tempomatu a premávky). Funkcie regulácie rýchlosti a asistencie riadenia pomáhajú znižovať únavu vodiča pri dopravných zápchach či v iných situáciách.
• Novými sú aj funkcie bezdrôtového prehrávania Apple CarPlay a nabíjania (Qi).
• Dostupné karosárske laky sa rozšírili o dve nové farebné verzie: bielu Rhodium White Premium a platinovú Platinum Quartz.

Mazda prichádza s inovovaným modelom Mazda 6

Model Mazda 6 2023 je už možné objednávať u autorizovaných predajcov Mazda. Cena štartuje na sume 34 110,- Eur za verziu Centre-line. Špeciálny model Mazda6 20th Anniversary Edition je dostupný len v limitovanom počte kusov a cena začína od 43 210,- Eur. Prvé vozidlá budú na Slovensku dostupné v priebehu prvého štvrťroka 2023.

Zdroj: Mazda

Exit mobile version