Autoinak.sk

Mercedes-Benz EQT – Predzvesť novej hviezdy v segmente malých vanov

Mercedes-Benz pracuje na sofistikovanej novinke v triede malých vanov. Koncept EQT poskytuje konkrétnu vyhliadku na prvé prémiové vozidlo pre rodiny a súkromných zákazníkov zameraných na voľný čas. Konceptom EQT poskytuje divízia Mercedes-Benz Vans konkrétnu vyhliadku na prvé prémiové vozidlo pre rodiny a súkromných zákazníkov zameraných na voľný čas.

Dizajn typický pre značku s vysoko hodnotným vzhľadom

Atraktívny koncept Mercedes-Benz EQT

V prípade konceptu EQT je na prvý pohľad jasné, že ide o člena rodiny Mercedes-EQ. Charakteristickými prvkami dizajnu sú vyvážené proporcie a zmyselné stvárnenie plôch. Svalnaté plecia a výrazné podbehy kolies zdôrazňujú silu a emocionalitu. Predná časť s charakteristickou maskou chladiča s čiernym panelom a LED svetlometmi vychádza plynulo z kapoty motora a žiari obrazcami hviezd. Hviezdy s 3D efektom sa v rozličných veľkostiach tiahnu od prednej časti cez 21-palcové disky z ľahkej zliatiny osústružené do leskla a panoramatickú strechu až po elektrický longboard v zadnej časti. K tomu sa pridáva svetelný pás, ktorý spája svetlomety s LED, ako aj zadné svietidlá s LED. V kombinácii s lakom vozidla vo vysokolesklej čiernej farbe vzniká fascinujúci kontrast, ktorý sa stará o mimoriadne kvalitnú estetiku.

Interiér konceptu EQT je, rovnako ako exteriér, emocionálnou a štýlovou vyhlásením – charakterizuje ho elegantný kontrast čiernej a bielej. Sedadlá sú potiahnuté bielou kožou napa, aplikácie z pletenej kože na ploche na sedenie sú vyrobené zo spracovanej recyklovanej kože. V interiéri zaujme najmä prístrojová doska so svojimi zmyselnými tvarmi. Horný diel má tvar profilu krídla, pôsobí ako vymytý kameň a dynamicky splýva so združeným prístrojom. Nad združeným prístrojom sa nachádza praktický, na poli uzatvorený odkladací priečinok s rýchlym prístupom k dôležitým pomôckam alebo dokumentom. Kvalitný a moderný pôvab ďalej zvýrazňujú okrúhle ventilačné dýzy vo vysokolesklej čiernej farbe, galvanizované ozdobné prvky a multifunkčný volant s tlačidlami dotykového ovládania. O štýlovú atmosféru sa ešte stará náladové osvetlenie na stredovej konzole, dverách a v priestore na nohy.

Už v budúcom roku spoznáme plne sériový model odvodený od konceptu EQT

Maximálna variabilita a funkčnosť so štýlom

Koncept EQT (dĺžka/šírka/výška: 4 945/1 863/1 826 milimetrov) má na oboch stranách posuvné dvere, ktoré sa otvárajú doširoka, aby bol prístup k obom plnohodnotným samostatným sedadlám v treťom rade pohodlný. Do druhého radu sedadiel možno vedľa seba namontovať tri detské sedačky. Panoramatická strecha so vzorom hviezdnej oblohy vytvorenej za pomoci laseru sa stará o presvetlený interiér. Jej elegantný tvar fľaše, ktorý sa zužuje spredu smerom dozadu, tiež vytvára optickú dĺžku. Strmá zadná časť s pohodlnými zvislými zadnými výklopnými dverami a oknom vytvára mimoriadne priestranný ložný priestor. Ak potrebujete viac miesta, sedadlá v treťom rade možno sklopiť alebo vybrať. Vďaka tomu vznikne v ložnom priestore dostatok miesta na detský kočík, klietku na prepravu psov či iné vybavenie na voľný čas.

Veľkorysú ponuku priestoru a vysokú mieru variability pre rodiny a osoby aktívne vo voľnom čase s množstvom batožiny alebo športového vybavenia zdôrazňuje koncepčné vozidlo prekvapivým riešením – elektrickým longboardom integrovaným do ložného priestoru. Nachádza sa v dvojitom dne pod vekom z akrylátového skla, ktoré je lemované hliníkovým rámom a je v jednej rovine s dnom ložného priestoru. Elektrický longboard vyrobený taktiež z hliníka pôsobí vďaka obrazcom hviezd mimoriadne ušľachtilo.

Pohľad do interiéru modelu Mercedes-Benz EQT

Uvedenie na trh v budúcom roku

Nová Trieda T, ktorá príde na trh v roku 2022, rozšíri portfólio segmentu malých vanov popri komerčne zameranom modely Citan, ktorý tento rok oslávi svoju premiéru aj s plnoelektrickým variantom. Plnovelektrická verzia pre súkromných zákazníkov príde neskôr.

Zdroj: Mercedes-Benz

Exit mobile version