Autoinak.sk

Mercedes-Benz rozšíril paletu svojich SUV o model GLB

Dopyt po modeloch SUV neutícha. Výrobcovia aj preto hľadajú možnosti ako svoje modelové portfólio obohatiť o novinku so zvýšeným podvozkom a vyššou stavbou karosérie. Jedným z najnovších zástupcov tejto kategórie je úplne nový Mercedes-Benz GLB, ktorý si je možné objednať už aj na Slovensku. Aj keď sa novinka veľkostne radí na pomyselný začiatok spomedzi modelov SUV značky Mercedes-Benz, je na želanie možne GLB vybaviť aj tretím radom sedadiel s dvomi dodatočnými samostatnými sedadlami. Obe miesta na sedenie v treťom rade, ktoré sa dodávajú na želanie, môžu využívať osoby s telesnou výškou do 1,68 metra, čiže reálne sú určene predovšetkým pre deti.

Mercedes-Benz GLB

Základným a najdostupnejším modelom je GLB 180d s výkonom 85 kW (116 k). Jeho cena štartuje od sumy 39 786,00 eur s DPH. S výkonnými a efektívnymi štvorvalcovými motormi, najnovšími asistenčnými jazdnými systémami s kooperatívnou podporou vodiča, intuitívne ovládateľným infotainmentom MBUX či rozsiahlym riadením komfortu ENERGIZING disponuje nováčik všetkými silnými stránkami aktuálnej generácie vozidiel nižšej strednej triedy značky Mercedes-Benz.

Samozrejmosťou je aj v tomto prípade široká paleta dostupných verzii či výbavových prvkov na želanie. Modely 4MATIC sú sériovo vybavené terénnym technickým balíkom. Tento balík obsahuje reguláciu rýchlosti zjazdu Downhill Speed Regulation (DSR), ako aj dodatočný jazdný program. Ten prispôsobí priebeh výkonu motora, charakteristiku systému 4MATIC a reguláciu ABS ľahkému terénu mimo asfaltových ciest. Na multimediálnom displeji možno zobraziť animáciu jazdnej situácie. V kombinácii so svetlometmi MULTIBEAM LED majú tieto modely 4MATIC k dispozícii mimoriadnu funkciu terénneho osvetlenia. Vďaka nim možno v tme lepšie rozoznať prekážky v ťažko zjazdnom teréne.

Pohľad do interiéru

Na želanie sú dostupné vysokovýkonné svetlomety LED, ako aj svetlomety MULTIBEAM LED. Tie umožňujú extrémne rýchle a presné prispôsobenie elektricky ovládaného osvetlenia vozidla aktuálnej dopravnej situácii.
Nová GLB je vybavená modernými asistenčnými jazdnými systémami s kooperatívnou podporou vodiča. Sériovo sa v Európe dodáva napríklad aktívny asistent udržiavania v jazdnom pruhu a aktívny asistent brzdenia.
Novú GLB možno individuálne prispôsobiť využitím troch línií výbavy Style, Progressive a AMG Line, ako aj balíka Night.

V prvom roku sa bude ponúkať aj ako model Edition 1. Základom tohto mimoriadneho modelu sú kontrasty: zvonku opálová oranžová farba skrášľuje ráfik 20-palcových diskov z ľahkej zliatiny. V interiéri dominuje hnedá Bahia, ozdobné švy v koralovej červenej farbe sú pastvou pre oči. Ozdobné prvky sú vyhotovené z hnedého dreva vlašského orecha linestructure s otvorenými pórmi a sú potlačené exkluzívnym vzorom v koralovej červenej farbe.

Prvé kusy nového a atraktívneho SUV sa v showroomoch značky Mercedes-Benz objavia na konci roka 2019.

Zdroj: Mercedes-Benz

Exit mobile version