Autoinak.sk

Mercedes-Benz zverejnil prvé snímky interiéru nového SUV EQE

Mercedes-Benz EQE SUV EQE

Nový Mercedes-Benz EQE SUV EQE oslávi svoju celosvetovú premiéru 16. októbra 2022. Model SUV EQE je založený na veľkej elektrickej platforme od značky Mercedes-EQ. S tým ide ruka v ruke konzekventná digitalizácia interiéru. Hyperobrazovka MBUX, ktorá sa dodáva na želanie, túto digitalizáciu pôsobivo implementuje. Kompletná prístrojová doska je reprezentovaná výraznou širokouhlou obrazovkou. Obrazovky s vysokým rozlíšením sú zjednotené pod jedným krycím sklom.

Dominantné krajné dýzy majú dizajn turbín. Vedome vytvárajú hyperanalógový dôraz vďaka kontrastu medzi špičkovou jemnou mechanikou a digitálnym, skleným displejom. Stredová konzola sa svojou prednou časťou spája s prístrojovou doskou a je voľne umiestnená v priestore. Pás ventilačných dýz z kokpitu vizuálne pokračuje do predných dvier. Vznášajúca sa ovládacia časť s integrovanou kľučkou dverí a ovládaním funkcií sedadla preberá funkčnú interpretáciu prvkov, ktoré boli predtým čisto dekoratívne.

Mercedes-Benz EQE SUV EQE

Avantgardné, ako aj tradičné materiály a farby vytvárajú v interiéri špeciálnu atmosféru. Päť zladených farebných kombinácií podčiarkuje veľkorysý pocit z priestoru. Model SUV EQE je ponorený do progresívneho a luxusného farebného sveta teplých a studených odtieňov (napr. teplá, moderná hnedá Balao v kombinácii s technicky pôsobiacou nevskou sivou a biskajskou modro-čiernou).

Hybridný ozdobný prvok spája teplo dreva s technickým chladom pravého hliníka. Ozdobný prvok so vzhľadom 3D reliéfu v antracitovej farbe na druhej strane disponuje jemnými kovovými pigmentami. Špeciálnu atmosféru vytvára aj ozdobný prvok s laserovým rezom podsvietený so vzorom Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz EQE SUV EQE

Zdroj: Mercedes-Benz

Exit mobile version