Autoinak.sk

Mercedes vylepšil ikonickú triedu G

Mercedes-Benz vynovil ikonickú Triedu G

Legendárny offroad Mercedes-Benz triedy sa bezpochyby radí k tým automobilom, ktoré dokázali „zmeniť svet.“ Aktuálna generácia triedy G pokračuje vo svojom viac ako 40-ročnom úspešnom príbehu. Od prvého septembra 2020 bude sériová výbava ikonického terénneho vozidla ešte rozsiahlejšia a zároveň sa rozšíri aj výber možností individuálneho prispôsobenia programu výbavy G manufaktur. Ponuku dopĺňajú nové farby exteriéru a balíky výbav či širokouhlý kokpit, ktorý je odteraz súčasťou sériovej výbavy. Novú Triedu G z dielne Mercedes-Benz v základnom prevedení si teraz možno objednať s dieselovým motorom za ceny od 108 666,00 po 112 026,00 eur s DPH. Nový Mercedes-AMG G 63 od 163 764,00 eur s DPH. Model G 500 príde do predaja o niečo neskôr.

Najdôležitejšiu novinku – model G 400 d si je teraz možné voľne nakonfigurovať a dodáva sa bez obmedzení. Najsilnejší výkonový stupeň radového šesťvalcového dieselového motora ponúka vďaka výkonu 243 kW (330 k) a maximálnemu krútiacemu momentu 700 Nm pri 1 200 až 3 200 ot./min primeraný výkon, a to aj za náročných terénnych podmienok.

Mercedes-Benz vynovil ikonickú Triedu G

Pokiaľ ide o funkčné vylepšenia, novinkou je aj jazdný program Púšť. Aktivuje sa prostredníctvom kolískového prepínača DYNAMIC SELECT a je navrhnutý na maximálnu trakciu na piesočnom podklade. Kombinácia dokonalej súhry neskorších preradení na vyšší stupeň, priamej odozvy na pridávanie plynu a prispôsobenej regulácie ESP ešte viac predurčuje Triedu G stať sa púštnym majstrom. Okrem toho je teraz súčasťou sériovej výbavy parkovací balík s cúvacou kamerou: vďaka tomu robí Trieda G dobrý dojem v každom teréne.

Súčasťou aktualizácie sú aj rozsiahle možnosti individuálneho dizajnu. Vďaka tomu je teraz obľúbený balík Night k dispozícii aj bez línie výbavy AMG Line. Balík pozostáva z krytov vonkajších zrkadiel a obloženia chladiča vrátane lamiel s lemovaním hviezdy Mercedes v obsidiánovej čiernej metalíze, ako aj stmavených smeroviek, zadných svietidiel a svetlometov. Ak si Triedu G objednáte v matnom laku magno, balík Night si možno nakonfigurovať ako balík Night magno. Príslušné namontované diely sú v tom prípade vyhotovené vo farbe nočná čierna magno. Balík ušľachtilej ocele s krytom náhradného kolesa, nášľapnými doskami, nástupnými lištami a ochranou hrany ložnej plochy z ušľachtilej ocele, rozširuje balíky Night o nalakovaný prstenec náhradného kolesa či vonkajšiu ochrannú lištu s ozdobnou vložkou so vzhľadom jemných pásikov.

Automobilová legenda. Aj takto možno definovať Triedu G s logom Mercedes-Benz

Nové 20-palcové disky z ľahkej zliatiny s dizajnom piatich zdvojených lúčov, ktoré sú exkluzívne dostupné pre líniu výbavy AMG Line, sú osústružené do leskla a podľa výberu sú nalakované vo vysokolesklej čiernej farbe alebo himalájskej sivej.

Interiér je teraz sériovo vybavený širokouhlým kokpitom

Širokouhlý kokpit od teraz patrí vo všetkých modeloch Triedy G k sériovej výbave a je evidentným technologicko-estetickým prvkom. Aj bezrámové vnútorné zrkadlo, ktoré bolo doteraz súčasťou balíkov kože, teraz patrí do sériového rozsahu výbavy. Ďalšie vylepšenie interiéru Triedy G sa spája s interiérovými balíkmi: ich výberom budú tlačidlá ovládania okien vyhotovené v striebornej chrómovej farbe a slnečné clony budú vyhotovené z mikrovlákna DINAMICA. Aj čierne podlahové rohože sú teraz na palube štandardne. Nové prvky výbavy ochrana vozidla URBAN GUARD a ochrana vozidla URBAN GUARD plus zabezpečujú zvýšenú ochranu proti krádeži. Nahrádzajú doterajšie poplašné zariadenie.

Veľká rozmanitosť: nové ponuky programu individualizácie G manufaktur

Program individualizácie G manufaktur ponúka takmer neobmedzené možnosti individuálneho prispôsobenia. Aj tu sú k dispozícii rozšírené možnosti. Tri nové laky G manufaktur klasická sivá uni, G manufaktur tmavá zelená uni a G manufaktur čínska modrá uni evokujú spomienky na legendárne farby exteriéru zo 40-ročnej histórie Triedy G. Pre nový balík Night magno ponúka program individualizácie G manufaktur doplnkové čierne zvýrazňujúce prvky: prstenec náhradného kolesa nalakovaný v nočnej čiernej magno či nárazník a rozšírené podbehy kolies v rovnakej farbe. Balíky Night II a AMG Night II patria exkluzívne do programu výbavy G manufaktur – každý v kombinácii s balíkmi Night sériového konštrukčného vzoru.

Zdroj: Mercedes-Benz

Exit mobile version