Autoinak.sk

Mini predstavilo nový výkonný model John Cooper Works Countryman

Nový Mini John Cooper Works Countryman

Britská automobilka Mini už dávno nie je len o pôvodnom „mini“ modeli. Súčasne modelové portfólio tejto značky je pomerne pestré a jeho vrchol predstavuje SUV model Mini Countryman.

Briti aktuálne predstavili jeho novú najvýkonnejšou verziu s tradičným prívlastkom John Cooper Works. Pozornosť tu budí predovšetkým najvýkonnejší motor, aký sa kedy dostal do sériového vozidla MINI. Impozantný výkon 225 kW (306 k) prepĺňaného benzínového 4-valcového motora prenáša na cestu 8-stupňová automatická prevodovka Steptronic Šport a štandardne dodávaný pohon všetkých kolies All4. Táto kombinácia zaručuje vysoký výkon na všetkých typoch povrchov. Extrémnu zábavu z jazdy pridáva k týmto prvkom poháňacej sústavy aj prepracovaný podvozok využívajúci pretekárske skúsenosti divízie John Cooper Works. Upravený vzhľad, bohatá výbava a mnoho špeciálnych doplnkov dodávajú modelu MINI John Cooper Works Countryman maximálne exkluzívnu a športovú charizmu. Dravosť novinky teraz ešte intenzívnejšie podčiarkuje nový tvar masky chladiča. Novo navrhnuté sú aj LED predné svetlomety a LED zadné svetlá. Zadné svetlá, majú vo svojej grafike samozrejme stále aj tradične rysy britskej vlajky Union Jack.

Nový Mini John Cooper Works Countryman

Nové svieže prvky sa okrem toho objavili aj v interiéri so štyrmi dverami a s výklopným vekom batožinového priestoru, s piatimi plnohodnotnými sedadlami, s variabilným interiérom a s batožinovým priestorom s objemom až 1 390 l. Digitálna prístrojová doska s priemerom 5 palcov za volantom je novým prvkom ponuky výbavy dodávanej na želanie.

Pre zaistenie typickej ovládateľnosti, ale aj mimoriadne vysokej presnosti riadenia a dokonalej kontroly nad vozidlom a to aj vo veľmi dynamických situáciách, dostal nový model MINI John Cooper Works Countryman veľmi pevnú štruktúru karosérie a tuhé prepojenie karosérie s podvozkom. Priamo pre tento model vznikli niektoré špeciálne komponenty podvozku. Pružiny a tlmiče boli navrhnuté na základe skúseností zo sveta automobilových pretekov. Samozrejmosťou je špecificky naladený stabilizačný systém DSC (Dynamic Stability Control) a elektromechanický posilňovač riadenia. Na požiadanie môže byť nový model MINI John Cooper Works Countryman vybavený adaptívnym podvozkom.

Interiér modelu Mini John Cooper Works Countryman

Nový model MINI John Cooper Works Countryman príde na trh v novembri 2020.

Zdroj: Mini

Exit mobile version