Autoinak.sk

Mitsubishi privezie do Európy nový model Eclipse Cross PLUG-IN HYBRID

Okolo automobilky Mitsubishi bolo v posledných týždňoch mimoriadne rušno. Ako je známe japonská automobilka predstavila svoju oficiálnu stratégiu v rámci aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi.
Dobrou správou je, že na vybrané Európske trhy dorazí aj nový model Mitsubishi Eclipse Cross, ktorý okrem klasického faceliftu dostane ponovom aj Plug-in hybridný pohon.

Práve Plug-in hybridná technológia je už niekoľko rokov silnou stránkou značky Mitsubishi. Aby Japonci plne využili doterajší úspech svojej PHEV technológie v Európe, rozhodli sa, že v tomto regióne predstavia okrem modelu Outlander aj PHEV derivát svojho novo aktualizovaného SUV Eclipse Cross.

Nové Mitsubishi Eclipse Cross dostane v Európe okrem faceliftu aj Plug-in hybridný pohon
Nové Mitsubishi Eclipse Cross dostane v Európe okrem faceliftu aj Plug-in hybridný pohon

Vo finále sa jedná o dizajnovo-technologickú evolúciu súčasného modelu, z čoho sa dá čítať, že uvedenie Eclipse Cross PHEV zostáva plne v súlade so stanoviskom automobilky Mitsubishi, podľa ktorého sa už v Európe nebudú uvádzať úplne nové modely. Eclipse Cross PHEV sa tak v Európe stane technologickou vlajkovou loďou značky. S unikátnym plug-in hybridným pohonom na báze elektromobilu, špičkovým systémom Twin Motor 4WD a osvedčeným Super-All Wheel Control (S-AWC).

Eclipse Cross PHEV sa na vybraných európskych trhoch bude postupne uvádzať od začiatku jari 2021 na základe lokálneho dopytu a trhového potenciálu. Od jeho prvého uvedenia na konci kalendárneho roku 2017 sa v Európe predalo celkovo 66 390 kusov modelu Eclipse Cross. Dané teritórium zahŕňa 33 trhov a kumulované dáta sú aktualizované k augustu 2020.

Zdroj: Mitsubishi

Exit mobile version