Autoinak.sk

Model Ariya bude najaerodynamickejším crossoverom značky Nissan, aký bol kedy vyrobený

Nový Nissan Ariya ohuruje svojou aerodynamikou

Nissan započal v rámci nedávnej reorganizácie svoj veľký reštart doprevádzaný modelovou ofenzívou. Japonci si veľa sľubujú predovšetkým od elektrickej novinky, modelu Ariya.
Na základe desaťročia technickej odbornosti a skúseností v oblasti inovácií elektrických vozidiel a crossoverov sa očakáva, že Ariya sa stane najaerodynamickejším crossoverom spoločnosti od založenia segmentu v roku 2007 s cieľovým koeficientom odporu vzduchu (Cd) 0,297. Od presne tvarovaných línií karosérie po strategicky rozmiestnené vzduchové kanály sa predpokladá, že pokroková aerodynamika modelu Ariya zvýši výkonnosť jej elektrického pohonu na veľké vzdialenosti. Všetky tieto snahy vedené inžinierskymi tímami z celého sveta povedú k očakávanému zvýšeniu dojazdu, ktorý bude oficiálne stanovený po homologizácii neskôr v tomto roku.

Nový Nissan Ariya ohuruje svojou aerodynamikou

„Po oficiálnej homologizácii modelu Nissan Ariya neskôr v tomto roku očakávame zlepšenie dojazdu v porovnaní s 500 km, ktoré sa zdieľalo v roku 2020 počas svetovej premiéry. Vodiči tak získajú väčšiu efektivitu a sebadôveru, že na jedno nabitie pôjdu ešte ďalej, “uviedol Marco Fioravanti, viceprezident spoločnosti Nissan Europe.

Každý prvok tvaru karosérie modelu Ariya bol mikroskopicky upravený inžinierskymi tímami v spoločnosti Nissan Technical Center Europe vo Veľkej Británii. Plochá podlaha modelu Ariya poskytuje stabilnú a predvídateľnú jazdu, zatiaľ čo aerodynamický inteligentný štít smerujúci dopredu a čisté línie karosérie znižujú odpor. Dotiahnuté do dokonalosti dizajnérskymi tímami v Japonsku a Veľkej Británii, výsledkom ktorých je čistý tvar, ktorý pomáha vozidlu prechádzať vzduchom a optimalizovať ho tak pre vysoko efektívnu jazdu.

Nissan si od elektrickej budúcnosti sľubuje veľmi veľa

„S rastúcim posunom smerom k elektrickej mobilite je aerodynamické testovanie čoraz dôležitejšie. Aerodynamika elektrických vozidiel priamo súvisí s tým, ako efektívne sa vozidlo pohybuje – menší odpor a lepšia stabilita umožňujú zákazníkovi jazdiť na dlhšie vzdialenosti pred dobíjaním, “uviedol Sarwar Ahmed, inžinier aerodynamiky a aeroakustiky v Technickom centre spoločnosti Nissan v Európe.

Ariya, definovaná snahou uspokojiť potreby vodičov, je stelesnením inovácie spoločnosti Nissan v oblasti elektrickej mobility. Pokročilý elektrický coupé crossover, ktorý zákazníkom ponúka novú úroveňdojazdu, je pripravený pre vodičov zajtrajška a predstavuje začiatok novej éry elektrických vozidiel Nissan. Helen Perry, vedúca elektrických osobných automobilov a infraštruktúry spoločnosti Nissan v Európe, uviedla: „Nissan Ariya je výsledkom skutočne globálneho úsilia. Spoločne sme pracovali na tom, aby sme s modelom Ariya priniesli nové kreatívne aerodynamické prvky, ktoré – v kombinácii so silným výkonom, prepojenými technológiami a revolučným novým dizajnom EV – nepochybne splnia očakávania našich zákazníkov. “

Revolučný Nissan Ariya

Video priamo z kuchyne Nissan, ktoré odhaľuje odborné znalosti v oblasti aerodynamického výkonu Ariye, si môžete pozrieť na YouTube tu. Tu sú k dispozícii na prezeranie a stiahnutie obrázky zo zariadenia aerodynamického tunela spoločnosti Nissan vo Francúzsku a nikdy predtým nevidené obrázky Ariyi na otvorenej ceste.

Zdroj: Nissan

Exit mobile version