Autoinak.sk

Modelový rad Toyota Corolla Toyota rozšírila verzia TREK

Model Toyota Corolla je z historického hľadiska vôbec najpredávanejší automobil. Prednedávnom sa slávne meno opäť v plnej sile prinavrátilo aj do Európy. Kompletná modelová rodina pozostáva okrem tradičného sedanu aj z hatchacku a kombi. Druhé dve karosárske verzie nahradili v ponuke model Auris. Aktuálne ponuku modelov rozšírila nová verzia Toyota Corolla TREK. Tá reaguje na stúpajúcu popularitu vozidiel typu crossoverov alebo aj chcete vozidiel s drsným vzhľadom.

Cieľovou skupinou sú najmä rodiny vyznávajúce aktívny životný štýl a voľnočasové aktivity. O 20 mm vyššia svetlá výška zabezpečuje lepšiu priechodnosť v ľahkom teréne. Pri pohľade zvonku vynikajú špecifické detaily v štýle crossoveru, ako napríklad bočné panely v spodnej časti karosérie, ochranné kryty podvozka vpredu aj vzadu, mriežka chladiča s dizajnom včelích plástov. Špecialitou sú aj 17 palcové zliatinové disky kolies s brúsenými povrchmi, zatmavené zadné okná, hmlové svetlá či bi-LED svetlomety.

Pohľad do interiéru modelu Toyota Corolla TREK
Pohľad do interiéru modelu Toyota Corolla TREK

Corolla TREK je v ponuke len s karosériou kombi s označením Touring Sports. Z pohonných jednotiek je k dispozícii 1,2-litrový prepĺňaný zážihový motor alebo hybridný pohon s objemom 1,8 litra, resp. 2,0 litra s autonómnym dobíjaním. V kabíne nového modelu Toyota Corolay TREK zaujme dvojfarebné látkové čalúnenie zladené s dekoratívnymi drevenými prvkami prístrojovej dosky. Špecifické logo TREK sa nachádza na prahoch dverí aj na výklopných dverách batožinového priestoru.

Corolla TREK prichádza s bohatou základnou výbavou, vrátane najnovšej verzie bezpečnostného paketu Toyota Safety Sense. Jeho súčasťou je prednárazový bezpečnostný systém (PCS) s rozpoznávaním cyklistov vo dne, resp., chodcov vo dne aj po zotmení, adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go s automatickým zastavovaním a rozbiehaním, asistent pre udržanie v jazdnom pruhu, rozpoznávanie dopravných značiek a inteligentné prepínanie diaľkových svetiel. Celkovou zaujímavosťou je, že Toyota Corolla TREK je výsledkom spolupráce japonskej automobilky a americkej spoločnosti Trek Bicycle.

Na Slovensku bude nová Toyota Corolla TREK dostupná začiatkom budúceho roka.

Zdroj: Toyota

Exit mobile version