Autoinak.sk

Modely značky Dacia sú u nás opäť k dispozícii aj s LPG pohonom

Rumunskej automobilke Dacia sa mimoriadne darí aj v tomto roku a to aj bez toho aby sme v jej modelovom portfóliu objavili nejakú zásadnú novinku. Potenciál na ďalšie zvýšenie predajov predstavuje opätovné zavedenie verzií s pohonom LPG pri modeloch Dacia Duster, Sandero, Logan a Logan MCV na slovenskom trhu. Cenový rozdielom medzi konvenčným benzínovým motorom 1.0 TCe 100 a 1.0 TCe 100 LPG, pritom predstavuje len 400 eur. Modely s logom Dacia aj preto patria k najdostupnejším LPG vozidla na našom trhu.

Použitý nový motor 1.0 TCe vychádza z osvedčenej jednotky 0,9 TCe, ktorá sa za 7 rokov v ponuke osvedčila spoľahlivosťou a nenáročnosťou na servis. Od začiatku vývoja bol motor 1.0 TCe konštruovaný na pohon LPG.

Vozidlá s pohonom LPG sú dvojpalivové a disponujú dvomi špecifickými systémami vstrekovania paliva, rovnako ako aj dvomi nádržami. Jedna je na benzín a druhá na LPG. Vďaka tomu je dojazd na jedno tankovanie až 1 000 km. Vodič môže kedykoľvek počas jazdy prepnúť pomocou prepínača na palubnej doske pohon z benzínu na LPG alebo naopak.

Odolný, spoľahlivý a schopný spaľovať LPG, to je nová motor 1,0 TCE
Odolný, spoľahlivý a schopný spaľovať LPG, to je nová motor 1,0 TCe 100

Výhodou motora 1.0 TCe 100 zostávajú:
• nízke prevádzkové náklady
• dve palivové nádrže umožňujúce vysoký dojazd
• nízke znečisťujúce emisie

Nové výhody pohonu LPG za príplatok len 400 eur pozostávajú z:
• vyššieho krútiaceho momentu oproti konvenčnej verzii
• nižších znečisťujúcich emisií
• zníženej úrovne hluku

Záruka pri objednávke vozidla Dacia s pohonom LPG sa vzťahuje na 3 roky používania alebo na nájazd 100 000 km.

Zdroj: Dacia

Exit mobile version