Autoinak.sk

Na Slovensko prichádza ikonická značka MG

Značka MG vstupuje na slovenský trh

Značka MG vstupuje na český a slovenský trh. V aktuálním týždni sa na Slovensku začal predaj dvoch nových modelov značky MG. Konkrétne MG ZS a MG EHS.

NOVÉ MG ZS

Nové MG ZS prešlo na jar 2020 modernizáciou. Toto SUV plní sa veľkostne radí do segmentu B-SUV a ponúka veľmi dobrú hodnotu za vynaložené peniaze. ZS je súčasne obchodne najúspešnejším modelom MG. Vozidlo bolo starostlivo testované, a teda aj ladené v Európe na britských cestách.

MG ZS

Okrem vysokej úrovne bezpečnosti si pri jazde posádka vychutná variabilný interiér a veľký batožinový priestor. Na pohon slúžia dva zážihové motory: menší preplňovaný priamovstrekový troj-valec s objemom 1,1 litra, a väčší štvorvalec 1,5 litra. Okrem toho ale najnovšie existuje aj elektrická verzia ZS EV. Tá na jedno nabitie prejde až 440 km.

Cenník MG ZS

NOVÉ MG EHS

Druhým modelom je väčšie MG EHS. Novinka hneď na prvý pohľad zaujme svojim atraktívnym SUV dizajnom. Pri vývoji bola venovaná značná pozornosť kvalite a výberu špičkových materiálov palubnej dosky aj celého komfortného interiéru. Centrálna dotyková obrazovka infotainmentu sa chváli uhlopriečkou 10,1 palcov. Z výberu bezpečnostných technológií stojí za zmienku MG Pilot, ktorý zastrešuje spolu hneď niekoľko dôležitých asistenčných systémov. Na detekovanie priestoru pred vozidlom EHS využíva kombinácia kamery a radaru.

MG EHS

K pohonu HS/EHS slúži zážihový preplňovaný štvorvalec 1,5 s výkonom 119 kW. Druhou alternatívou je verzii PHEV s plug-in hybridným pohonom, ktorý ponúka systémový výkon 190 kW. Unikátna je napríklad desaťstupňová prevodovka kombinujúca 4 samostatné stupne pre elektromotor a 6 samostatných stupňov pre spaľovací motor. Čisto elektrický dojazd na jedno nabitie je 52 km.

Značka MG sa v súčasnosti dobre predáva na približne desiatich trhoch západnej Európy s trhovým podielom okolo dvoch percent. Čo sa týka kvality, MG sa môže smelo porovnávať s tradičnými európskym i japonským značkám.

Cenník MG EHS

Zdroj: MG

Exit mobile version