Autoinak.sk

Najpredávanejším športovým autom na svete je dlhodobo Ford Mustang

FORD MUSTANG JE STÁLE NAJPREDÁVANEJŠÍM ŠPORTOVÝM AUTOM NA SVETE

Analýza registračných údajov zverejnená spoločnosťou S&P Global Mobility poukázala na fakt, že Ford Mustang je za posledných 10 rokov celkovo najpredávanejším športovým autom na svete.

Podľa interných údajov spoločnosti Ford je najsilnejší dopyt po Mustangu naďalej v Spojených štátoch amerických, ktoré tvoria 78 % celosvetového predaja. Medzi ďalšie krajiny, kde sa v roku 2022 zvýšil predaj modelu Mustang, patrí Nemecko (nárast o 17,0 %), Veľká Británia (14,4 %), Švajčiarsko (14,9 %) a Stredný východ (7,4 %).

Nový Ford Mustang
Nový Ford Mustang

Úplne nová siedma generácia Fordu Mustang 2024 píše ďalšiu kapitolu tejto ikony a prináša vzhľad, zvuk a príťažlivosť najpredávanejšieho športového vozidla na svete celkovo za posledných desať rokov. Mustang je dostupný vo viacerých cenových hladinách a výkonnostných úrovniach, či už ako kabriolet alebo kupé, s motorom V8 alebo prepĺňaným štvorvalcom, prípadne s manuálnou alebo automatickou prevodovkou.

Mustang má najvýkonnejší motor v histórii – 5,0 litrový Coyote V8 pre Mustang GT. K dispozícii je navyše aj úplne nová funkcia Remote Rev, ktorá umožňuje vytáčať motor na diaľku pomocou diaľkového ovládača, a voliteľná nová elektronická brzda na driftovanie, ktorá dokáže aj z nováčika ihneď urobiť profesionálneho driftéra, akým je Vaughn Gittin Jr.

Mustang Dark Horse™ rozširuje modelový rad ako prvá nová výkonnostná verzia modelu od predstavenia Mustangu Bullitt v roku 2001. Zameriava sa na dosiahnutie nového výkonnostného štandardu na bežnej ceste aj na trati, ktorý môže prísť len v podobe Mustangu so zlovestným vzhľadom a špeciálne upraveným 5,0-litrovým motorom V8 – najvýkonnejším 5,0-litrovým motorom V8 všetkých čias s výkonom 500 koní.**

SUV Mustang Mach-E®, elektrický prírastok do rodiny Mustangov, je teraz dostupný v 39 krajinách a nedávno bol uvedený aj v Taiwane a v Austrálii. Od spustenia výroby pred takmer dvoma rokmi vyrobila spoločnosť Ford už 150 000 kusov modelu Mustang Mach-E, čo predstavuje významný míľnik, keďže spoločnosť plánuje do konca roku 2023 zvýšiť produkciu elektromobilov na 600 000 ročne a do roku 2026 na viac ako 2 milióny ročne.

Zdroj: Ford

Exit mobile version