Autoinak.sk

Nissan Micra s atraktívnou premenou

Nissan ukázal v Paríži novú generáciu svojho malého modelu Micra. Piata generácia tohto Nissanu vnáša do svojho segmentu bezpochyby čerstvý vietor. Novinka ponúka, v porovnaní s predchodcom, rozhodne atraktívny a zároveň neopozeraný dizajn, ktorý je silno inšpirovaný konceptom Sway. Citeľný medzigeneračný nárast zaznamenali celkové rozmery vozidla. Vďaka tomu sa nový model radí medzi najpriestrannejších zástupcov v segmente B.

Nissan podľa očakávania pri novinke rozhodne nešetril ani na variáciách dostupnej výbavy. Nová Micra sa aj v tomto smere radí k lídrom a zároveň aj priekopníkov medzi malými automobilmi. Za všetku dostupnú výbavu spomeňme napríklad prvky ako panoramatický kamerový parkovací asistent, monitorovanie jazdných pruhov či systém inteligentného núdzového brzdenia s funkciou rozpoznávania chodcov.

Paleta motorov bude na začiatok spočívať s prepĺňaného maloobjemového benzínového trojvalca o objeme 0,9 litra. Alternatívou k nemu bude turbodiesel o objeme 1,5 litra. Obe verzie ponúkajú totožný výkon 90 koní. Nová Micra sa bude vyrábať v Európe, vo francúzskom závode aliančného partnera Renault. Na našom trhu sa táto atraktívna novinka objaví začiatkom budúceho roka.

V kuloároch sa dokonca šepká aj o možnom príchode špičkovej verzie Micra Nismo, z dielne Nissan Motorsport.

Exit mobile version