Autoinak.sk

Nissan predstavil druhú generáciu modelu Juke

Nissan Juke je extravagantný crossover, ktorý dokázal polarizovať názory publika tak ako len máloktorý automobil pred ním. Len v Európe sa z prvej generácie Nissan Juke predalo viac ako 1 milión kusov.

Takmer desaťročie po predstavení prvej generácie prichádza Juke s poradovým číslom 2. Nová generácia ponúka nové úrovne výkonu a technológií v neobyčajnej, no zároveň priestrannej karosérii kupé crossovera. Poznávacím znamením novinky ostáva aj naďalej výnimočnému dizajn. Nová generácia má v hľadáčiku opäť predovšetkým vodičov, ktorí si v segmente crossoverov cenia dizajn, technológie a výkon spolu s praktickosťou.

Pohľad na palubnú dosku

Nový Nissan Juke dostal priestrannejšiu karosériu a športovým dizajnom. Rešpekt v tomto smere budia napríklad „až“ 19-palcovými diskami kolies z ľahkých zliatin a „plávajúcou strechou“ v štýle kupé. V rámci štandardnej výbavy nájdete v najnovšom modeli Juke kompletnú technológiu LED. Zachované ale ostali aj naďalej ikonické okrúhle svetlomety. Nové logo v tvare Y dopĺňa prednú mriežku V-Motion značky Nissan.
Novinka sa zmenila aj vo vnútri. Juke je priestrannejší pre pasažierov či ich osobné veci. Priestor na kolená sa vzadu zvýšil o 5,8 cm, priestor nad hlavou vzadu o 1,1 cm. Batožinový priestor ponúka 422 litrov, čo je o 20 % ako ponúkal predchodca. Pretvorený interiér ponúka štýl a komfort umocnený lepšou polohovateľnosťou sedadla vodiča, zvýšenou priestrannosťou vzadu, ešte väčším úložným priestorom a používateľsky prívetivým ovládaním. Nové materiály sa objavili aj na prístrojovej doske či obložení dverí.

Úplne nový balík triedy N-Design ponúka široké možnosti osobnej personalizácie. Vďaka nemu si zákazníci budú môcť Nissan Juke prispôsobiť podľa seba. Dostupné sú viaceré farebné kombinácie karosérie, strechy a čalúnenia interiéru.

Nový Nissan juke má zaujať aj na poli jazdných vlastnosti. Vďaka oceli s vysokou pevnosťou ponúka nový model odolnejšiu platformu zabezpečujúcu lepšiu stabilitu, medzigeneračne sa novinke napriek tomu podarilo zhodiť cca 23 kg. Pod prednou kapotou novinky je k dispozícii efektívny 1-litrový trojvalcový benzínový motor DIG-T s turbodúchadlom a výkonom 117 koní. Vodičom poskytuje ešte lepší výkon a lepšiu spotrebu paliva. Nový Juke je dostupný so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo športovou 7-st. automatom (DCT) s dvoma spojkami a radiacimi páčkami. K dispozícii je tiež volič režimov jazdy (Eco, Standard, Sport).

Nový Nissan Juke

Juke je vybavený informačným a zábavným systémom Nissan a asistenčnými technológiami. Obsahuje technológiu inteligentnej mobility Nissan. Pokročilá technológia ProPILOT spoločnosti Nissan, ktorá ponúka elektronicky asistované riadenie, zrýchľovanie a brzdenie, sa v modeli JUKE predstaví vôbec po prvýkrát.

Okrem toho JUKE ponúka celý balík bezpečnostných technológií vrátane inteligentného núdzového brzdenia s rozpoznávaním chodcov a cyklistov, rozpoznávania dopravných značiek, inteligentného upozornenia na vybočenie z jazdného pruhu, upozornenia na križujúcu prekážku pri cúvaní a po prvýkrát aj systému sledovania mŕtveho uhla.
Aplikácia NissanConnect Services je dokonalým mobilným spoločníkom, keďže zákazníkom ponúka možnosti ovládania viacerých prvkov ich vozidla. Majitelia Nissan JUKE si odteraz môžu priamo cez smartfóny kontrolovať stav uzamknutia dverí svojho auta, prípadne si svoj Nissan môžu na diaľku aj zamykať či odomykať. Na zvýšenie Aby boli životy vodičov modelu JUKE ešte jednoduchšie, kompatibilita s nástrojom Google

Úplne nový Nissan Juke sa bude aj naďalej vyrábať v anglickom Sunderlande. Prví zákazníci na európskom trhu svoje vozidlá dostanú koncom novembra.

Zdroj: Nissan

Exit mobile version