Autoinak.sk

Nissan predstavil novú generáciu modelu X-Trail

Nový Nissan X-Trail dorazí do Európy v roku 2022

Japonský Nissan sa drží nedávno ohláseného plánu a pokračuje v mohutnej modelovej ofenzíve, zameranej na modely s vyššou stavbou karosérie. Ponuku crossoverov dopĺňa nová generácia modelu Nissan X-Trail, predstavená na aktuálnom autosalóne Shanghai 2021, ktorá sa na starý kontinent dostane až počas budúceho roka.

Model X-Trail je rovnako ako jeho súrodenec Qashqai založený na aliančnej platforme CMF-C, čo je vysoko pokročilá architektúra navrhnutá tak, aby vyhovovala pohonnému ústrojenstvu Nissan e-POWER, a ktorá je ukážkou moderných asistenčných technológii vodiča a vylepšenej dynamiky a výkonu. Úplne nový X-Trail bude štvrtou generáciou úspešného rodinne orientovaného SUV a zachová si základ predchádzajúcich generácií, ponúkajúci flexibilný a všestranný interiér v kombinácii s najnovšími technológiami Nissan.

Nové modely značky Nissan s vyššou svetlosťou podvozka

Rovnako ako súčasný X-Trail, aj nová generácia bude k dispozícii so sklopným tretím radom sedadiel, ktoré rodinám a priateľom ponúkajú väčšie pohodlie pri zdieľaní zážitkov mimo domova. Celkovo však X-Trail zostane dostatočne kompaktný na ľahké parkovacie manévre.

Pohon Nissan e-POWER

Úplne nový Nissan X-Trail bude dostupný s pohonom e-POWER, čo je unikátna a inovatívna technológia značky Nissan a kľúčový prvok v stratégií Intelligent Mobility. Unikátnym prvkom systému e-POWER je to, že benzínový motor slúži iba na výrobu elektriny, zatiaľ čo kolesá sú poháňané iba elektromotorom. To znamená, že motor môže vždy bežať v optimálnom rozmedzí, čo vedie k vynikajúcej spotrebe paliva a nižším emisiám CO2 v porovnaní s tradičným spaľovacím motorom.

Nový Nissan X-Trail dorazí do Európy v roku 2022

Je to inovácia pohonného ústrojenstva pre zákazníkov, ktorí nie sú pripravení na elektrické vozidlo, ale chcú si vychutnať výhody elektrifikovaného pohonného ústrojenstva. S verziou 4WD bude podporuje pokrokový systém pohonu všetkých kolies nastaviteľným na sneh, štrk alebo bahno, ktorý bude vzbudzovať dôveru v náročných podmienkach, tak na ceste, ako aj v teréne. Ponuka úplne nových crossoverov Príchod nového modelu X-Trail v lete 2022 zavŕši obmenu ponuky SUV s logom značky Nissan.

Od predstavenia opäť odvážnej druhej generácie modelu Juke v novembri 2019, prostredníctvom globálneho odhalenia ohromujúceho úplne nového, plne elektrického crossoveru Ariya v júli 2020 a predstavenia tretej generácie priekopníckeho modelu Qashqai vo februári 2021, nový X-Trail demonštruje inovatívne napredovanie spoločnosti Nissan pre elektrifikovanú budúcnosť pod hlavičkou Nissan NEXT.

Zdroj: Nissan

Exit mobile version