Autoinak.sk

Nová Dacia Sandero získala ocenenie: L’argus: Auto roka

Značku Dacia čaká veľmi plodný rok, kedy sa do predaja postupne dostáva hneď niekoľko dôležitých noviniek na čele s modelom Sandero.
Francúzsky automobilový magazín L’argus označil aktuálne nové Sandero za Car of the Year 2021. Novinka s logom Dacia bolo vybraná skupinou motoristických novinárov z rôznych médií (vrátane La Tribune, Le Monde, L’Équipe, RTL, La Voix du Nord,…) z 32 aktuálnych modelov trhu.

Model Dacia Sandero bola uvedené na trh v roku 2008. Odvtedy sa predalo takmer 2,3 milióna kusov tohto modelu, z toho tretina vo Francúzsku. Toto vozidlo zostáva voľbou číslo jeden pre zákazníkov nielen vo Francúzsku, ale aj v celej Európe.

Nová Dacia Sandero
Nová Dacia Sandero

Nová Dacia Sandero aj napriek svojmu modernejšiemu a odvážnejšiemu vzhľadu zostáva verná dostupnosti svojich dvoch predchodcov. Vozidlo prešlo generálnou úpravou – má nový dizajn, výbavu, poskytuje LPG alebo benzínové motory najnovšej generácie pre lepšiu účinnosť a nižšiu spotrebu paliva. Platforma CMF-B zlepšila vnútorné priestory vozidla, kvalitu interiéru, komfort a zážitok z jazdy.
Okrem ceny Car of the Year 2021 francúzskeho magazínu L’argus, Nové Sandero získalo ďalšie ocenenia naprieč Európou vrátane ceny časopisu Whatcar? za Car of the Year v Anglicku, cenu Good Deal na Automobile Awards vo Francúzsku a cenu Car of the Year v Rumunsku.

Zdroj: Dacia

Exit mobile version