Autoinak.sk

Nová generácia SUV Kia Sorento prichádza s inovatívnym spôsobom eliminácie mŕtveho uhla

Nová Kia Sorento

Moderné asistenčné systémy sú dnes už bežnou súčasťou moderných automobilov. Vďaka prísnej legislatíve sa tieto technológie povinne objavujú už aj v malých automobiloch. Modely z vyšších tried v tomto smere prichádzajú so stál inovatívnejšími riešeniami. Automobilka Kia v tomto smere prezradila podrobnosti o špičkovej technológii monitorovania mŕtveho uhla, ktorým bude disponovať nový SUV model Sorento. Pomyselný „druhý pár očí“ eliminuje mŕtve uhly vodiča po jeho ľavej i pravej strane, a tak zvyšuje bezpečnosť.

Inovatívne monitorovanie mŕtveho uzla v novom modeli Kia Sorento

Sorento je v Európe prvým modelom značky Kia vybaveným pokročilou asistenčnou funkciou. Na jej funkciu sa bude využívať 12,3-palcový plne digitálny združený prístroj pred vodičom s názvom „Supervision“. Systém BVM zlepšuje výhľad vodiča po oboch stranách vozidla pri jazde na diaľnici a je priamo súčinný so smerovými svetlami.

V praxi zobrazuje video zábery s vysokým rozlíšením na ľavej alebo pravej strane združeného prístroja panela. Ak vodič signalizuje zmenu jazdného pruhu a v mŕtvom uhle má skryté iné vozidlo. Video mŕtveho uhla nakrátko vystrieda displej číselníka tachometra alebo otáčkomera, resp. ukazovateľ hybridného systému v modeloch Sorento Hybrid, pričom vodičovi sa stále zobrazuje aktuálna rýchlosť vozidla. Video zábery prichádzajú zo širokouhlých kamier s vysokým rozlíšením, ktoré sú ukryté v krytoch vonkajších spätných zrkadiel. Táto technológia poskytuje reálne ďaleko širší pozorovací uhol než samotné spätné zrkadlá.

Demonštratívne video novej funkcie BMV s ktorou prišla značka Kia

Pre budúcich majiteľov nového modelu Sorento, je technológia BVM v ponuke v rámci komplexného balíka. Ten okrem toho obsahuje aj systém monitorovania priestoru a asistenčnú funkciu na predchádzanie zrážkam pri parkovaní (PCA) a tiež audiosystém Bose Performance. Tento balík technológií je v ponuke na európskych vozidlách vybavených asistenčnou funkciou na predchádzanie zrážkam v mŕtvom uhle (BCA). Funkcia BCA pomáha vodičom vyhnúť sa zrážkam s vozidlami, ktoré sa nachádzajú v ich mŕtvom uhle, a zasiahne v prípade, ak zistí hroziaci náraz.

Zdroj: Kia

Exit mobile version